BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, December 31, 2011

Last day of 2011

Assalamualaikum rakyat jelata yang dikasihi. erk. Over. Hehehe. Do you like my blog banner? I just renewed it. My friend said its  nice! Hihihihi. Yes setelah 2 tahun menggunakan blog I just knew how to make my own blog banner. How slow poke I am?! Its okay. Siapalah saya. Siapaaa siapa?! Emo balik. Well, its end of 2011 and yeahh 2012 coming. Tomorrow! Warghh. Next year dah SPM. Lagi stress memikirkan masalah addmath yang entah bila nak selesai. I know that Im stupid because I cant even handle this addmath. Kalau dah sambung belajar nanti mcm mana? Omg~ Tak dapat den nak bayangkan -.- Azam? Em. Azam tahun lepas pun tak tercapai. Sy cuma nak jadi yang tebaik untuk menggembirakan keluarga sy. Sy sentiasa azam gitu, entahlah dapat capai ke tidak utk SPM nanti. Siapa kita untuk menolak takdir Allah. I am Nobody. Oh and yes first week of school Saturday tu going to Singapore! Wahhhh. Dapat pergi Universal Studio lagi *show off* Like seriously. I am! Sy tak pegi mana mana pun cuti ni., And lmasa tu pegi USS dah lah tak dapat naik Battlestar Gallactica. Ahhhh. sakit hatinyaaa. Buat penat je masuk beratus ratus ringgit tapi tak dapat naik. Its kinda frustrating. And yes. I cried. Siapa saya nak menahan air mata ni daripada terkeluar sbb tak dapat naik benda tu? How childish I am. And yes, nak jalan puas puas kat sana nanti. Alaaaa. Singapura je kot -.- Kalau takde rintangan..hehe..tak sabarnya nak pergi. Okay. In 2011 I've alot to say. There's tears, smiles, happy day, sad day. Ahhh. bnyk sgt. Smpi tak sanggup nak ingt. Its hurt. Saya tak gembira pun pada tahun ni. But I still thank Allah for giving me rahmat to live and continue to live smpi nak masuk tahun baru dah pun. Alhamdulillah Ya Allah :') 2011 mmg bnyk rintangan hidup..Pasal keluarga, kawan semuanyalahh. I can say that it is not a good year for me. But still there's alot of people coloured my year. And make me smile. Next year which is esok *ha-ha* saya dah jadi budak Tingkatan 5. Tingkatan Lima?! Dan ada exam besar yang bakal sy lalui untuk menentukan masa depan sy. Honestly, Im afraid and bloody scared! *honest* Yes. Sy takut sangat sangat sangat. Tapi, hidup kan kedepan. Sy tak tahu mcm mana sy nak laluinyaaa! Oh Ya Allah :'( Emm. Kuatkan semangat sy dan permudahkanlah segala urusan. I dont believe in myself..Ke manakh kita pada tahun yang baru ini? ..Lets move on. Its just rotten chapter in the past . But dont close the book just turn the page..and the first chapter is 2012. Ahhhh. I cant stop thinking about spm..Sy tahu mmg SPM candidates mmg fikirkan pasal ni..I cant believe that I'll face it next year baby! :o I just want you to know that Im not strong not weak either. Its not that I wan to always win and be on top but I refused to be a failure. Who would want it btw? Emm. Till here. Toodles. Oh forgot! I've something for you :* Hahaha xD *tetiba mood genbira* -.- Did I just spelled GeNbira? Typo. Gembira. I know whats on your mind. Im a bimbo kan? haha *facepalm* Yes I know. I can just delete the n and type m rite? I know. Aahhhhh. Sorry for the long post and ayat yang bercelaru okie!

Haha. Its good? I know. Its sweet and yeah.
Nobody will forget this ugly face -,- Haha
Ariana ;>
Bye 2011 Hello 2012 

Thursday, December 22, 2011

Congrats!

Congrats to those pass with flying colours!
In Form 4 you will start to face killer subjets as Addmath and etc! *ahahahha Im being so freaking annoying.
To SEMKAA! Congrats too! I've been told that 91 students got straight A's! That is so freaking weird! Hahahha. such a huge number! It is very suspicious, dubious and questionable! But naahhh..congratulations anyway. You deserve the victory! 

Ariana ;>

Sunday, December 18, 2011

Flavour Love!

Assalamualaikum! Heee. Hari tu keluar dgn kawan2 pegi mega..Oh yaa. I've told about this in the previous post, aite? So, here's so picture utk tatapan mata anda! :>



Korang memang happening gila2! Gelak tak habis2 kan? Waaaaa. bestnyaaa!
Hope to meet you guys again soon and lets lepak lepak xD
Aida, you owe me Pizza :P
Bergambar kat Christmass Tree?! Haaaaa. Terharu, Mega Mall dah majuuuuu~
Till here. Toodless <3

Ariana ;>

Saturday, December 17, 2011

she came :D



The picture says it all ;)
Anissa Abu Khalid <3 you! Like seriously :)
When two bestfriends are together, movies, snacks, laughter, sleepover are all need. 
Hahaha. great time. xoxoxoxoxoxo
Mai la singgah lagi ;D

Ariana ;>

im back!

Hey, this iz me!
Guess what? Those are the picture of me yang baru bangun tdo and doing nothing..tukar baju pakai shawl and snap snap. OUT OF THE PURPLE! :O Haha, saya mengigau kot. Up to you whether you wanna believe it or not :P Camwhore gila -.-



Well, this holiday? Tak buat apa apa pun..nak cerita apa eh? Hahaha. Oh iya, last week keluar pegi ecm with gang FL! Ecm? Wait...not ecm but megamall :D Weeee. Tapi tak semua yang dtg..A few only..Itu pun sekejap sgt sgt sgt sgt! :P Cis. But its okay. Atleast dapat keluar <3 Then, after that jumpa Fatah kat Starbucks! Omg~ I tell you..He is so handsome! Damn it! Hahaha. lelaki lain pun akan jealous tgk wajah dia yang kacak tu -.- Hahaa. Tak tipu :D Then, kami pun berjalan-jalan smpi pukul 6pm..yeayy! Oh, aim saya ingt nak pergi kelas buat cake..tapi..mcm...tak..dapat...pegi...aje..cehh -.- Dan kalau boleh nak try buat oreo ice-cream cake! Mcm best je. Bukan mcm tapi mmg! Arghhh, I shud try..Saya ada bakat terpendam okay?! *erkkkkk! Nmpk sgt menipu. Sekolah is just around the corner! Holidays will over and school will take part! Ayat apa ni? Abaikan. Main point is, sekolah dah nak mula..Hwork dah siap? Emmm. hehehehe :') Kuantan hujan sentiasa. Sejuk je rasa. hehe. Jap, tetiba ckp pasal cuaca kan? Pelik kan? Aaahhh, apa-apa jela. Okay guys. Till here! Toodles! 

Ariana ;>

Friday, December 2, 2011

Holiday~

Assalamualaikum. Holiday? Mcm xde makna aje~ Tak pergi mana2 pun..next year dah SPM! :O Lama kan tak update bloogie ni? Alololololo..kesian diaaa~
Kelas dah start semalam. mengapaaa! Mengapaaaaa! Jeles betol tgk abg sy yang dah habis SPM tu! Like seriously, he can do everything he want. dah boleh amik lesen kereta okie?! Jeles tahap max betol leh. But yeah, its okay. I still have to study. But but but..rasa mcm dah hilang passion nak study! OMG! Bahayaaaaaa. I know. Sy sangat malas sejak kebelakangan ini. Kenapa kebelakangan? Knp x kedepanan? Okayz! Mengarut sudah! Hey, rasa rindu la kat kawan-kawan. harap dapat jumpa. InsyaAllah. Like seriously, I have no idea what to wrote. Thiz holz make my brain go rust! Hahahahaha. Broken English betol. Whatever! How was your holiday guys? Mesti gempak kan?! Mesti kan?! Kan?!! Kan!!! *emo* Oh maaf. Wait, do you know already about......zzzzz.....nothing actually! :D Kbye! :) Have a great great greattttt holidayyyy baby.

Monday, October 31, 2011

Believe

Yakin

Pasti 

Mampu 

Lakukan 

Yang 

Terbaik!

Jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukannya!

Hehehe. no idea what to post! I love colours! :>
Ariana ;]


so yeah

Physics and Bio to go! Wish me lucks earthlings ;)
Sebenarnyaaa fikir nak habis exam cepat je ni. wahahaha. teruk betol!

.................................................................................


--> Sticknotes: Raya haji nak dekat. erm. malas. 
      rumah crowded lagi -..-
      

Ariana ;]

Friday, October 28, 2011

get real

Assalamualaikum. Stop trying to be like someone else. be you. no one is like you. no more hating yourself. love what you have. embrace what you have. everyone has insecurity. learn to love, every single part of yourself. gain confidence in yourself. remember that everyine may seem a certain way on a surface. you may want to be more like them. or have what they have. you only know half of it. you dont know what are behind those walls. you only know yourself. so be yourself. be real. love who you are. love your flaws. love all the imperfections. Know that you are not alone..know that

''Imperfect is stunning''


Ariana ;]

Thursday, October 27, 2011

You are the one who talks behind her and now you are the one who be friend with her. bla la!
Go die la Hipokrit! :P

Shortttttttttt update!

Well Assalamualaikum dan Hello. Just a sprinkle of update. I swear this post will be short.


Banyak wanita berpakaian tetapi hakikatnya telanjang.


Oooo, sorry for the harsh word --> Telanjang~
Mendalam kan maksud ayat ni? Yeah, really is.
Renungkan dan selamat beramah~ Hahaha. ikut tagline ustaz yang kat Hot.Fm tu x)


Sticknotes: I want my focus back. I need it to study for Bio w_______w
Ariana ;]

Tuesday, October 25, 2011

wisdom?

A relationship is not a test so why cheat?

^
|
|
|

Coolest question ever! haha
Btw, its true rite??
For couple out there :P

Friday, October 21, 2011

Yawn


Assalamualaikum! Quick post! I have no idea what to say and coz of that Im quite lazy to update my blog..Coz I got nothing to sayyyy! :) *pehal berulang ayat?* Abaikan~ So, mmg minggu exam ni kan? hehehe. So, Good Luck! Hehehe. Wish me luck too darl! Em, bestnyaaaaaaaaa tgk ex-smkaa belajar kat luar negara amik medical and surgery.woooo.Saya rasa saya tak mampu..bedah tikus jela~ O M G  Cakap pasal bedah tikus, hari tu kitaorg ada Rat Dissection! It was brilliantly awesome! Utter joy I say man~ Hahaha. tapi tapi tapi, mmg penat la..tak tahu sebab apa..lepas dah habis bedah tu baru rasa penat..then masa class Chemistry, tak focus. Adoi <.< So, nak tengok gambar tak? hihihihihi *ceh, cakap a quick post* Hahaha. masa mula2 nak siat kulit dia tu mcm tak confident aje. haha. lepas dah start, amboi, perasan mcm doktor bedah la pulak :/


Waaahh, do I look like a doctor? cehh -.-
My masterpiece. tyme ni dah start syok membedah.
Farzana and Me~
Sorry Lil Mice. Its good to expose your everything .
You are having your photoshoot with me :P
Be jealous :P Nvm. Sape yang amik Bio untuk form4 akan melalui jugak benda ini. Tapi yang tak bestnya ada sedikit perselisihan faham..Saya tak faham betol..Tak perlu la smpi nak bengang and sound orang..haihhh..biasalah dia tu, suka sangat buat hal jadi besar~ Sy tahu la awk yang beli tikus tu, bla bla bla..kitaorg tak suruh pun awk beli..sape suruh volunteer.Tapi terima kasih lah kan :) Terima Kasih sangat sangat! Terima kasih jugak kat cikgu sebab sudi buat dissection ni dan kami berkongsi kegembiraan dengan kelas Canggih! Weeee~ Buat pada hari yang samaaaa :D Happy!


Sticknotes: Please end this suffer week! *exam week* T.T Cant wait to end it.Addmath(x) Bio and Physics to go~ Please be nice! :) Sorry, Quick Post lah sangat kan. hihi ;)

Ariana :]

Friday, October 14, 2011

I have learned that no matter how good a friend is, they're going to hurt you every once in a while and you must forgive them for that. Dont you learn anything about friendship? Sometimes it's a good thing to have fake people in this world. It helps you find out who your real friends are. Benda dah lepas, buat apa nak ungkit? Org dah minta maaf..maafkan jela..stupid typical thinking~


*Friends are friends until they talk behind your back. Then they're backstabbers.

Tuesday, October 11, 2011

HEY

Assalamualaikum! Im damn damn damn tired and sick of you! What on earth are happening to you? GRRRRRRR! You know what is your ego level?! Damn high..out of my reach! And please, jgn ego sangat boleh tak? menyampah I~ Muka awk mcm muka nak mintak pelempang atau penyepak aje. haha. opppssss! GERAM! Saya dah penat bersabar dengan perangai awk tu! Kalau boleh, muka awk tu pun sy taknak teng\ok. ada faham?! Thanks :)


*wait, memandangkan manusia cepat terasa...please.not you! NO BUTTHURT! 

Monday, October 3, 2011

No caption cause Im...

Assalamulaikum. Just a sprinkle of update. Tadi ada Karnival Kerjaya kat SASICC. Which is not too awesome for me. tak tahu nak buat apa kat sana. andddddd...meh...nak bisik something...Me and my friends do something that is not good...shushhhh*whispering* Just that. And Im freaking tired! Dan saya tak tahu kenapa, cuma...saya penat, letih dan bengang. fullstop :)  Kadang-kadang saya rasa nak menjerit, meluahkan perasaan pada seseorang tapi dengan siapa? I need someone to talk too. Im just...depress. And this feeling killing me! *mendalam ayat. 


P/s: Saya perlukan orang yang betul2 matang mcm si dia tapi versi perempuan supaya lebih selesa nak berinteraksi. cehh -..-


Love, me 

Saturday, September 17, 2011

Suara Kami :D

Assalamualaikum! Hello! Hehehe. semalam tengok suara kami! Kat dalam tv je kot. tapi HD. Amik. hahaha. muka Azlan penuh jerawat. mcm tak sedar diri je kan saya ni* Mcm best aje pergi sana. dapat tgk artis antarabangsa, wuwuwuw..tapi yang part Rania tu? hahhaa. menari...mak aihhh! D: Sexy okay. haha. tapi tgk je..sebenarnyaa saja je nak tgk Suara Kami ni sbb ada Malaysian Boy punya lagi which is....awesome gilaaa! :D *walaupun diadaptasi drpd lagu American Boy* Teringt pulak kata2 Ustaz Fidzil --> Kenapa kita sebagai org Islam perlu rujuk semuanyaa kat negara Barat? FYI, Ustaz Fidzil ni dtg kat SMKAA utk Program Transformasi Remaja 1Malaysiaaa. Beliau dari Universiti Al-Azhar ok! And I was like...



Okay, maaf, part ni mmg terover sedikit. hahaha. serious! Terkejut gilaa! Bijaknyaaaaaa dia! Ya Allah! Rasa sgt sgt sgt bersyukur dapat jumpa pelajar dari Universiti Al-Azhar! Alhamdulillah! hehehe

Another story is, masa tgk Suara kami tu, haha. PM Malaysia dtg! YB Najib! Haahahaha, serious sporting gilerr kot! Hahaha, siap bawak keluar Iphone dia utk tangkap gambar! Serious, terharu tgk tv semalam :) Haha, kay jgn ketawa, part BELIAU dtg tu, sekali lagi saya.......


Hahaha, like seriously okay. terkejut la, sape tak terkejut kan? Aznil ckp dia cuma jemput guna twitter je. haha. maju tak Rakyat Malaysia? haha. kan? Lagipun, Konsert tu sempena sambutan Hari Malaysia. Sbb tu BELIAU dtg. hehehe. sukaaa la tgk semalam. SELAMAT HARI MALAYSIA BUAT MALAYSIA! :D

Pesanan penaja --> Comel la penyanyi perempuan lagu Malaysian Boy tu, Illa Damiaaa. comel sgt! Sukaaa tgk :D ~~You'll be my Malaysian Boy~~ Lalalalla xD

Love, me.

Thursday, September 15, 2011

정신

Ariana, kuatkan semangat. Dont give up easily! Dah smpi tahap ni, kenapa perlu patah balik? Sepatutnya soalan ni tak perlu ditanyaa. Hidup adalah ke hadapan, kenapa perlu pandang kat belakang? Semua tu hanya kenangan dan dah mati. the present is what we live for.

Thursday, September 8, 2011

Trend?

Assalamualaikum. wahh..dah lama tak update blog. heee~ Actually, malas lah :D Pasal raya? next next next post la eh? heee :D Well, the title says it all. Trending. Saya nak tanya sikit, kenapa korang pki shawl? haha. nak ikut trend? kan? JAWAPAN MMG O-YE! Mcm saya gak -.- Haha. dan yang paling bagus adalah, org yang tak pakai tudung sepanjang hidup dia pun, dah mula berjinak-jinak dgn shawl. thats good. keep it up! Tapi, jgn hangat hangat tahi ayam je. pui, kalau begitu baik tak payah! HAHA. InsyaAllah, first time pki shawl, maybe sebab ikut trending, tapi dah lama lama lama nanti, InsyaAllah, kita akan pki kerana Allah..Alhamdulillah..just please, jgn main-mainkan Islam, sekejap bertudung, sekejap tak..hehe..thats sucks! And to me, bila nmpk perempuan pki shawl mesty jeles! WOAHH! Pengakuan -.- Bila tgk dorang pki, mcm mende tu mmg betol2 lekat kat kepala. bila sy pki, mak aihhhh, kalau boleh nak gam je shawl tu kat kepala. HEHE. Tapi selalunya sy pki tudung bawal, mmg segan gila kalau pki shawl and salah pki, and hasilnya buruk, and org tgk - mcm lah dia pun reti pki. wahahaha..tak baik betol. Saya kalau tudung bawal sy akan amik warna hitam atau putih..wahahaha..smpi ibu saya akn membebel, takde warna lain ke?? Asyik2 warna dull. Dah warna tu je yang seswai dgn saya...haha..diskriminasi betol. Tapi takpe, saya redha je, Disebabkan kulit muka saya yang gelap ni! Saya takut untuk mencuba warna2 yang terang, huhuhuhu..akan menampakkan lagi kegelapan kulitku ini. tak sukaaa! Tapi, saya nekad, saya akn pki jugak shawl yang warna-warni tu! TAK KIRAAA! Nak jugak! Buat apa beli kalau tak pki?! KAN? HAHHAHA. Saya suka la tgk kawan2 sy pakai shwl. Nmpk cantik and kemas gila ok! Dorang lilit mcm senang je. saya lilit mcm nak 30minit depan cermin -.- Pecah gak cermin tu karang! Haha, pathetic gila kan? I know. Jadi, kepada sesiapa yang dah mula pakai shawl tu, keep it up! Entry ni bukan untuk kutuk sesape pun, so please, no butthurts ok! Jap, satu soalan, salah ke kalau kita pki tudung ikut trend?? Yang bersedia pakai tudung bawal, tukar shawl, yang tak pki tudung jadi bertudung? kerana TREND? Opssss, jgn cepat menggelabah, tak salah kan kalau kita jadikan trend ni sebagai platform untuk kita menutup aurat? hehe..Ada jugak baiknyaa kalau bertudung ni jadi TREND. so that, semua akan mula bertudung. tak ke bagus tu?! :D

P/s: Tapi yang saya peliknyaa, org yang tak bertudung pki tudung, nmpk cantik gilaa..lebih2 lagi kalau yang try2 nak pki shawl.Sebenarnya jeles sbb saya yang bertudung bawal ni, nak cuba pki shawl, nmpk seriosly, mcm tak seswai je..alahaiii..jujur ikhlas, kata2 ni untuk saya cuz Im seriously loook so messy wearing shawl..takpe..I'll try! :D Best kan tgk shawl? warna dia, striking and catchy gilaa ok. Tapi, yang penting, org yang dah mmg cantik, pki apa2 pun akn cantik, kan? Kelebihan org. Unlike me. ahax -.- BTW, selamat hari raya! hahaha :D


Syukran Jazilan!
Love, me.

Friday, August 26, 2011

Rayaaaaaa!



Assalamualaikum. yea, RAYA, its coming. baju raya dah beli? haha. Raya kat mana? Cliche gila soalan. Well, raya tak raya..I have good news and bad news..Good news is, homework sikit gilaaa. like seriously serious sikit sesangat. haha..Alor Akar pecah rekod..yea..again..and the bad news is, homeworks sikit sbb cikgu nak suruh study..bukak sekolah, Selasa tu terus exam..whatthefactor? haha. sekolah lain lmbat lagi nak topikal 4, kita org dah masuk topikal empat..apa la pengetua ni..thats why I hate Alor Akar's pengetuaa..like hate so muchie muchie..seriouss, tak boleh tgk muka dia lama2, irritating..haha..what? Blog kan tempat untuk luahkan perasaan. en en en? Raya this year, I cant feel the groove. haha. Ramadhan month passed so like damn quickly, korang tak rasa? so what? saya rasa :3 Ouh, tadi kat sekolah, bersalaman dgn semua cikgu, em, serious terharu..heeeee, dapat peluk cikgu :D Like seriously, *takhabishabis serious, yela, nanti korang ingt saya mainmain* Hehe, tadi lepas bacaan Yassin, semua kumpul kat tapak perhimpunan dan bersalaman dgn cikgu..well, personally, i love the atmosphere..rasa tenang sangat.hehe. tgk murid bersalaman dgn cikgu, bergurau senda, bermesra-mesra, bermanjaa..what? hahaa. too exaggerated aitee? haha..but you get the gist, ritee? haaa, like so-so lahh. I just love it..kalau tgk dari jauh mcm..wahhhh..hehehe. okay, *TERover feeling* hehehe. I juz wanna wish SALAM LEBARAN. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN! HEHEE, walaupun belum lagi nak Raya, tapi saya takut tak sempat nak beritahu. hehe..sebab nanti balik kampung, tak boleh online..hehe. kalau ada kesempatan boleh ler. Kalau tak habis puasa, takleh rayaaaa.haha :P


Saya nak buat pantun!

Satu hari di hari raya,
Dua hari di hari raya,
Tiga hari di hari raya,
Empat hari di hari raya,
Selamat Hari Raya

ERKK, pantun apa entah -.-

Ni saya jupa dari laman sesawang..haha. skema gilerr xD

betik is papaya
rock is batu
sket lg nak raya
bagi la kad satu

this is kulit kerang
fish the ikan puyu
I cakap terus terang
I nak duit raye dari u

Amboi. haha xD

Okayy, ni ada Lagi xD
"Sir lump mad hurry rare year ideal fit tree moo lee year, ma half za hair bar teen two loose dairy hearty young eek class"

"Sorry... I baroo ball leadk dairy London"

**Well, it supposed to be Selamat Hari Raya Aidilfitri Mulia, maaf zahir batin tulus ikhlas dari hati yang suci.

Cukupah kot sampai di sini, lagi bnyk, lagi mengarot kang. hehehe. saya nak mintaaak maaf kat sesiapa yang saya pernah buat silappp..hehe..mesti bnyk kan? manusia mana boleh lari dari buat kesilapan, jalan je boleh..hahaa..mintaa maaf k? :) Raya ni marilah kita bermaaf-maafan. Memetik kata2 Shea, I really dont mean to hurt anyone in any way. Forgive me if I did, come`on! Forgive me for al my wrongdoings, Its raya btw :P


Happy Eid Mubarakk!
Salam Walfaizin
Love, me.

Wednesday, August 24, 2011

im just me.

Assalamualaikum. erm, today and today, I realized that ima hot tempered person. YEAHHH. I guess thats awesome! HAHA. teruk -.- thats even worse than worse. Okay, I must admit that ima hot tempered..bla bla bla. enuf talking bout dis. How was your day, readers? Me? I cried at school..hahaha. manjaaa kan? I tot that I promised myself not to cry at school after that incident. Hahaha, tapi, dah ternangis..like so what? Saya manjaa? BIARLAH. None of your business. MYOB kay? Please. And, one more thing, terima kasih kerana buat saya sedar yang saya mmg panas baran. Sometimes, our own bestfriend doenst know us..WE, US, OURSELF, ME, MYSELF never understand our feelings sometimes and being a youngster, its hard..really hard to control our emotional from getting rise. haha. *ayat mcm benda* So, yeah..from now onwards, I want to lower down my ego or hot tempered and I will try to be the best not only for me, but to people around me. I am so sorry, truly deeply from my heart. *eceh* And just pleasee, dont be annoying :P ITS SUCKS TO THE CORE. walao. I hate annoying people yet, I love being an annoyer and making`em annoyed me cuz I am annoying. ERKKK, apa ni? Hey, one more thing, there is no such word as annoyer! :D

Love, me.

Tuesday, August 23, 2011

Pretty Little Liars!

Assalamualaikum. I've been following this series on 8tv and this movie is so damn epic. haha. drama giler ok! Tapi, plot cerita ni mmg terbaik wo! Phewww, If im not mistaken, I watched this movie since the beginning of this year, and tak habis2 lagi..serious, cerita ni mmg best..its about relationship, friendship, family..senang cerita all in one! Haha, dan, disebabkan, tak sabar nak tunggu cerita ni habis, sy pun surf internet and terjumpa ni..and I was like...serious weyh, cerita ni mmg best! Ending dia pun epic kot. YEAY, and that is why I prefer english movie, cause its enjoying..bukan nak kutuk drama melayu ke apa, but..alahai....nangis nangis nangis..bosan :) SO, I FOUND THIS and amik keputusan nak share..tak kira lah korang tgk ke tak, but make sure tgk kalaupun dah tahu ending dia..haha..I seriousy cant describe this series, its so damn damn damn damn my favourite *amboi* hahaha..after gossip girls tu, best tau cerita ni..


Alison has a twin sister named Courtney. Courtney has a history of pretending to be Ali since she has a mental issue, and she stays at a hospital which is why we never hear of Courtney. So one day (the day the girls try to steal Ali's flag), Courtney is home because she is switching hospitals, and Ali is up in her room. Courtney comes and befriends Aria, Spencer, Emily and Hanna while Alison is in the house. Mrs. Dilaurentis mistakes Ali for Courtney and takes her to the hospital. When Ali tries to tell her mom she is Ali, her mom thinks it's just Courtney pretending to be Ali again. So, Ali then spends some time in the preserve that Hanna stays at in the series which is how Iris knows Ali who she thinks is Courtney. So, this whole time Courtney is friends with the 4 girls who they think is Alison but it's not.

Saya share ni je la eh? haha..kang tak best pulak kalau korang dah tau ending dia? kan? 
Well, cerita ni based on novel tau..wuuuu! NAKKKKKKK!

So, jgn lupa k? Pretty Little Liars - 8tv - Monday - 2230pm
Hahaha, saya berkenan sungguh dgn English teacher dalam cerita ni..Mr Ezra Fitz, handsome and very the gentleman. woooo :) SUKAAA!
Some photo review

Ni la Ezra Fitz tu :P


Alahai ;)

See all the ladies? haha..one of the reason I love to watch this series..they a re all so gorgeous.
Saya suka watak Spencer! She is dropdeadpretty!


Jangan lupa tgk kayyy? hehehe..cepat! Before final episode! :)
Am in love with the soundtrack too! The Pierces - Secrets! Dgr la, meremang bulu roma :P


Love, me.

Say hello to freshie

Assalamualaikum. Hye! HAHA. Freshie? nahhhh..its about my blog. I've changed the background and..obviously, everything started to change..Im a lil bit of regrets. Yes, I do love the old background. But, this thing is stressing me out. Im just gonna shut and keep on with the new. I hate the colour! I dont even know why did I chose it. Kay. bye.


Love, me

Thursday, August 18, 2011

Lovey dovey


Sayang,

I got a lot of things
I have to do..
All these distractions
Our futures coming soon
We're Being pulled a hundred different directions
But whatever happens I know I've got you

Your on my mind your in my heart
It doesn't matter where we are
It'll be alright
Even if we're miles apart

All I wanna do, Is be with you be with you
There's nothing we can do Just wanna be with you
Only you
No matter where life takes us nothing can break us apart..
You know its true
I just wanna be with you

(Be with you)

You know how life can be
It changes over night
Its sunny but raining, but its alright
A friend like you..
Always makes it easy
I know that your kidding me every time.

Through every up through every down
You know I'll always be around
Through everything you can count on me..

All I wanna do, Is be with you be with you
There's nothing we can do Just wanna be with you
Only you
No matter where life takes us nothing can break us apart..
You know its true
I just wanna be with you

I just wanna be with you...

Hahahahhaha. apa?
Huduh? Tahu doh -.-
Nmpk gloomy. wowowooo


                                                                                                                     Love, me.

Wednesday, August 17, 2011

going gaga on iftar :)

Assalamualikum, hello peeps. hows ur Ramadhan so far? Me? yeahh. great. good. Iftar last Saturday was finger and feet licking. haha *Astaghfirullah* YEAH. For the first time of my life, 16years of my life, berbuka puasa dgn kawan2! HAHA. okay, hyper sgt -.- Ya ya ya..haha. yes, berbuka puasa di Sara Thai Kitchen, hell yeah. takyah nak jealous lah kan? kita org mana ada duit nak berbuka kat hotel bagai..lambat lagi..tunggu si dia ajak lah. hihihi. Oh Bambo -.-

Hehehehe, mulaa2, kumpul kat padang, haha. YES, siapa yang tak tahu padang tu apa? Meh la dtg Kuantan. YES, famous tau padang ni...sbb ada Bazaar Ramadhan -.- TAPI! Kita org tak buka kat situ. hahahha. tak best. tak tahu nak mkn apa. dah bnyk sgt choice and hectic. duhh, pening kepala duduk situ..then, ramai yang takboleh buka kat situ, apa lagi. HEADING TO SARA THAI KITCHEN AFTER MAGHRIB PRAYER. hehehe. mula berbuka minum air...then, solat dulu kat Masjid. Ahamdulillah. Anak sape la ni? haha. YES, solat kat masjid, penuh..haha. takdelah penuh sgt...yes, and one of my friend, Najwa nama dia. apa punya minah la dia ni..dia ni mmg, senget sikit..org tgh dok sedap solat, boleh dia pergi jerit dlm tempat solat tu..repeat! TEMPAT SOLAT! tu panggil Cikgu cikgu! And guess what? semua pandang. Astaga..tyme tu mmg malu gila la..agak terlopong gak mulut sy sbb terkejut...lawak doh..dah lah kuat jerit -.- Dorang mesti ingt, apa la budak2 ni...hahhahaha...well, act dorang jeles kot sebenarnya. Sbb dorang tak dpt jumpa cikgu dorang dalam tu. ahahah *taksabet* YES, dah solat tu...semua nak pki shawl..then, Shahida pun tolong pki shawl..hahaha. keakarlahh..Mula2 Jannah tlg ajar, habis kepala Farzana ditonyoh nya...hahahahahha..Jannah ajar punya la berejam -.- *takdelah smpi jam* hahaha. Selok kita org dlm Masjid..jakun lah kot..then, jalan kaki pergi Sara Thai. ada lah dalam 3km...takdelah jauh sgt..haha. Huhuhahauhuhaha tepi jalan mcm org gila -.- First time dapat keluar malam. heheheheheh. samapi ada yang terduduk tepi jalan..Jannah buat perangai montey dia..haha..lucu :D
Dah sampai Sara Thai tu, diri depan Restoran tu, dah masuk, keluar balik..mcm tak confident aje..org tgkkk..dah lah rombongan 9 org. haha..then, masuk jela apa lagi..cari tmpat duduk, order.hahaha. kita org paling kecoh dlm restoran tu..mmg best gila! TAKTAHU NAK CKP APA! Tgkp gambar tgkap gambar..waktu order tu, hahahahahaha...itu nak ini nak..then Shihida kata, jgn la order bnyk sgt, nanti membazir..saya buat bodoh aje..hahaha..lapar gila kot..dah order, kita org kira sendiri...hahaha..dorang tanya bawak calculator tak? haha..kita org kira budget sorang dlm rm8..kira murah lah tu kan? Then, lupa nak order ikan -.-
Panggil waiter tu..kita org panggil Abg bang bang bang, PEKAK GILA KOT WAITER TU! Ingt kita org takde duit ke nak bayar? haha. dia dtg buat muka bengang. cool sgt ke? jgn perasan k? Dah lah tak handsome! BOOO~ Order ikan, dia bla~ BENGANG NYAA! Sabor jela -.-
Then, nak cedok nasi dalam pinggan, guess what? Jannah buat tumpah nasi...hahhahahaha..terbalik menda letak nasi tu..lawak doh...semua pandang..malu gila tyme tu..hahhhaaha...boleh pulak dorang g kaut balik nasi tu..hahahaha...tapi takpe, jatuh atas meja je kot..kelakarlah dorang ni..tak boleh berhenti ketawa..and and and Im laughing while updating this post* Hahaha. yes, then makan....OMGGGGGG! Pinggan Jannah penuh gila...I mean it like seriously *okay, bnyk sgt ckp pasal Jannah*
Jom view picture :D
Inilah Jannah yang mereng tu..tgk dia pose pun tahu kan kan kan?
 HAHAHAHHA :D
Farzana, Me, Nina

Steam Asam Boi Fish..this was an A+

Fatin, Amira, Sarah.
Triple cutie fellow

Me and Nina, mata Nina mengancam. hahaha
Again :D

Jannah and Fatin ;D

Najwa and Top-model to-be :D *Shedalisa*

Saya, Farzana and Najwa! :D

Jannah, Fatin anddddd Mirah ;D

Saya..gambar ni mmg mengelirukan!


Ladiessss again :D
ME AND FARZANA -.-
Hahahahhaha. sorry for the TOO-MUCH-OF-PHOTO. Oh they are so awesome! HAHA. Walaupun baru tahun ni rapat, rasa mcm dah lama :D
Thankyou! Ok. like seriously, sy dah tak tahu nak tulis apa :D
Terima kasih atas layanan yang diberikan oleh sara thai :P
Thanks to Shahida, Farzana, Jannah, Najwa, Nina, Fatin, Amira Atiqah and Sarah :)
Oh, aha, lupa lupa..Farzana cerita dorang jumpa org gila. kesian Pak Cik tu :(
Dorang dgr Pak cik tu kata...Hari ni aku ada appointment..
Dan, sayaaaaa.. burst out loud! AHAHAHA. Then, baru teringt, tak baik ketawakan org wooo..saya ni jahat! :'(
Hehehe, maafkan saya ye Pakcik :)


P/S: Flavour Love, bila nak berbuka sama2? mcm takboleh je kan? ;) RINDU :*


                                                                                                                     Love, me.

Tuesday, August 16, 2011

releks sebentar mau promote blog anda

Well, Assalamualaikum!


Thanks to Syasyabira Anis's blog sbb post pasal benda ni. heeee :D
Releks sebentar, sila promote blog saya! :D
TERIMA KASIHHHH!

Friday, August 12, 2011

Ramadhan...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

                                                                                                                  Love, me.

Monday, August 8, 2011

8 ramadhan and ahead

Assalamualaikum. haha. ya ya..8 Ramadhan baru nak update..actually, tak tahu menda apa nak update..kalau update pun, bukan ada org nak baca. alahai~ HAHA, kesian kan? Erm, tadi dah lah tak pergi tusyen. Ibu ingt tusyen pukul 5! -.- Padahal, pukul 4! So, tak pergi..lalalala..rasa rugi..dah lah subjek chemistry..kalau subjek addmath tu tak pela jugak kan? haha. Saya pun tak tahu kenapa saya begitu membenci addmath..sebenarnya tak benci pun..haha..cuma, kalau dah selalu FAIL, saya dah penat dan letih dan bengang dan bosan! *cakapmcmdahberusahasehabismungkinje* HAHA. kan?? Ni baru form4! Masuk form5 nanti..Ya Allah, mcm mana lah agaknya ye..ingt nak drop! Ni la masalahnya, sekolah saya ni mewajibkan semua pelajarnya mengambil subjek ini, kalau taknak amik, YOU BOLEH GET OUT FROM THIS SCHOOL! Amik naa :D Kalau saya keuar dari sekoolah tu, nak pergi mana kan? haha..so, kesimpulannya, berusaha! USAHA TANGGA KEJAYAAN! Amboi -.- Apasal tangga? kenapa bukan eskalator? hmmm..*dia dah mula mengarut* STOP ME! :D Eskalator la kan? Zaman dah maju..Dunia kini dah begitu maju dek zaman pembangunan dan modenisasi yang kini semakin ligat seiring dengan arus teknologi..cliche? ahh..cliche tak cliche..saya dah mengarut apa entah..inilah akibatnya takdek idea nak tulis apa.. T.T
Oh and yes, tadi kat sekolah ada games baru which they called it as James Bond 007. HAHAHAHHAA, lawak gila main game ni..malas nak tunjuk instruction..dah lama nanti, feymes lah game ni..hahaha. lagi satu..INDIANSBAB..entah..taktahu mcm mana nak eja..mmg enjoying gila..hilang jap ngantok lepas waktu Fizik yang begitu membosankan itu -.- Apa pasal skema semacam penulisan hari ni? AHHHHH IYAAAAAA! Esok ujian lisan bahasa melayu! TAK HAFAL LAGI. HOMAIGOD HOMAIGOD :OOOO *gedik kan?padahalsebenarnyachillje*

Very the oily face. ada I kisah? tak~ HAHA xD
Taktahuapamotifgambarni..
Kenapa senyuman saya terlalu lebar? ;O
                                                                                                                     Love, me.


Monday, August 1, 2011

weeeeee :)

Assalamualaikum. Alhamdulillah. hehe. dah habis puasa! :D WAITT-A-MINUTE! Dah habis puasa....satu hari. hehe. satu hari je kan? 29 to go! Chaoyok chaiyok. Tahu tak, sebenarnya sy lapar tau tadi. haha. pergi tusyen muka tak bermaya je. takpe, teruskan! HAHA, rugi lah kan kalau tak puasa. Tapi selalunya puasa tak cukup 30 hari kan? hehhe. bagus lahhh. berbuka tadi mkn mkn mkn...mkn nasi. Yeahhh..started with kurma and end it with BURPPP! Alhamdulillah :P HEHHEHE. Apa la yg saya mengarut tak sudah ni -.- Dah lah tu. hari ni tak pergi terawih. weeeee. hwork tak siap..walaupun hari ni cuti -.- TAHNIAH ALOR AKAR! Anda sgt prihatin kerana bagi cuti kat pelajar. EEEE, tak sabar nak rayaa!! Nak mkn rendang, nak mkn kuih raya, mkn lemang, ketupat. tak sbr jugak nak.......duit raya. hehee ^^ You know what, saya ada satu Aunty yang diva la konon sgt ni kan. *nyampah I you..auntie yang so called mak-datin-yang-fake-nak-dapat-gelaran-datin-tapi-tak-dapat-and-suka-ckp-besar-dia-fikir-dia-sorang-je-yang-kaya-dlm-dunia-ni. haha. HAMEK KAU! Astaghfirullah Al-Azim! :) Saya tanya dia..Nak duit raya! Tahu apa dia ckp, No, takboleh bagi duit raya sbb ******* taknak duit raya ni jadi kemestian bila dtg rumah org waktu beraya...tak elok. whatthefactor? durrr! Dah kaya, setakat rm1 tu apa la salahnya nak hulur2 sikit -.- Apa2 jelah. Dpat duit raya sape kata tak elok? haaaaa? Cuma kalau mintak duit raya je tak elok! -.- Kay, jgn baca, sy mmg suka mengarot! :)
P/S: Korang perasan tak? Hari ni 1st August! Wahhhhh. haha..dah masuk bulan lapan :')
Lagi 4bulan, habis lah tahun ini. ermmmm

Haaaa, mcm muslimah tak? huahuahuahauhau 
*amboi, terok benor ketawa.
Haha, ni saja je pki. kebosanan :)



                                                                                                                     Love, me.