BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 31, 2011

Inspiring :)

This is your LIFE. Do what you lovee and do it often. If you dont like something, change it. If you don't like your job, quit. If you don't have enough time, stop watching tv. If you are looking for the love of your life, STOP! The will be waiting for you if YOU START DOING THINGS YOU LOVE. Stop over analyzing, all emotions are beautiful. LIFE IS SIMPLE, when you eat, appreciate every last bite. Open your hands, arms and hearts to new things. AND PEOPLE, We are united in our differences. Ask the next person, you'll se what their passion is. And share your inspiring dream with them. Travel often, getting lost will help you find yourself. Some opportunities only come once, seize them. Life is all about the people you meet, and the things you create with them. So, go out and start creating. LIFE IS SHORT. Live your DREAM, and wear your PASSION



Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥  ♥ ♥ ♥ ♥ 





Friday, January 28, 2011

If you’re not the one, then why does my heart tells me that you are :')



Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup

Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti





Dia telah telah menentukannya
Kita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra cahaya cinta
Pintu hatiku telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran diberi
Kasih datang terhenti
Ini bahagia yang ku cari
Sayangi daku
Peluklah daku
Janji dengan ku
Semai cinta nan satu
Tuhan menguji
Takkan berhenti
Hanya ku pinta
Sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga




Selagi jantungku berdegup hingga
Tiba saat terhenti
Dialah di hati
Tiada pilihan kedua
Pertama hingga akhir usia
Hanya dia…
 

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥ ♥ ♥   ♥ 

Sunday, January 23, 2011

Stresss. been there, stilll there! ==''

HelloWello!
The title says it all! STRESS! there must be some kinda way to get out from here! But what?? heee :)
Mak aiii, agak stresss with tonnes of homeweorkks! Bukan nak merengek. haha. merengek? whatever la..bukan nak merengek, tapi masalahnyaaa, semalam (Sabtu) kan sekolah kan? ganti cuti untuk raya Cina..ni yang sy pelik ni...dah cuti tu cuti je laaa an? nak ganti-ganti pulak. haihhhh. tapi takpee. g sekolahh bukan belajar sangat..even the teachers got no mood to teach us! HAHA. naseb la..tapi ada certain guru yang ajar. klu ajar tu ok lagi...sebab datang sekolah nak belajar kan? :P Bukan setakat ajar jee, siap bagi homeworkk lagi..bukan sikit! banyakkk tahu. heeee. agak kegeraman pun *cakap mcm Nabil Raja Lawak tu* sebenarnya, takde la bnyk mana. hehe. saya ni haaa, bnyk sgt tangguh homeworkss, sbb tu bertimbun KOT. bukan tangguh sebab apa, tangguh sebab hari keesokannya takde class. hehe. tu je.... tapi setakat ni homework semua masih sempat untuk disiapkan..nanti dah start tuition, confirm, tidur lambat. huh!! takpeeetakpeee..memang dah lumrah pelajar kot. ni la dia list homeworkss nya! dan jugaaa beberapa yang saya bebel sikit. hehe. al-maklumlah, bnyk cakap an? :p


Above picturee. look at it. what do you think??
Alot of numbers right??
You might think that a day is enough to finish a tonnes homeworkss right? haha. You are so wronggg. I guesss. maaf yee.
I wish I could have more than 24hours a day! I can complete my homeworks with no rushh. PEACE NO RUSH! xD
  • BM-Komsas (Nota dan Latihan)
  • BM-Tatabahasa! mak aiii, malas betol nak buat. hehe
  • AddMath: Combine Function, ada la a couple of quest. couple keee?? triplee fourple semua ada! LOL =='' Tapi chapter ni paling susah. huhu. kenapa paling susah? sebab ni sec chapter yang sy baru belajar. hehe
  • MathMode: Dapat Cikgu Chinese kan? homeworkss confirm bnyk. tapi MathMode best! heee :)  
  • Chemistry: Notes, Lab Report. hehehe. ada buat experiment naphthelene. bestt! terbaikkk. hehe. tapi yang tak bestnya masa tak cukup. hehe. kesian lab assistant kena tolong bersihkan hasil kerja kami. maaf tau! sorrrry :)
  • Biology: Hah! Nak kena lukis cell! heeee. tapi dah siap. senang kacang je KOT! Bagi saya yang tak tahu melukis ni, memang senang. hentamm saja..tapi takdelah hentam sangat. Buat experiment guna microscopeee. agak best *macam jakun je minah ni. haha* mcm tak pernah guna je. betol. best sangat walaupun tak berapa nak nmpak cell tu. cikgu dah tolong adjust dah, tapi still, kurang memuaskan. huhu. sabar jela kan? 
  • Sejarah: Nota! adoiiii! Dah la kena buat dua nota. cikgu suruhh. satu nota kecil dalam kertas. org panggil nota toyol! HAHAHHA. first tyme saya dengar mende ni???? mak aiiii! hahahaha. lawak ahh....tapi saya sendiri pun guna perkataan ni sekarang =='' dua notaaa? which I had'nt done/finish yet since last Wednesday =='' hehhee. cikgu tak marah kan? :P

Rasanya tu jela homeworks saya. huhu. tu JE?? bnyk woo. hehhe. nevermind, it willl be okay. InsyaAllah. bnyk lg nak kena stress. hehe. stress sebab di rejected oleh SBP!! Agak sedeh. tapi dah buat rayuan. huhu. rasanya tak dapat kot. memang susah jadi pilihan kedua ni. Ima not your second choice ok!!! *over je* HAHA. tapi buat gak rayuan. hehe :P Buat kee? tak buat pun rayuan! HUHU!! Takpelahh. stay alor akar pun best apa! besttt wooo. Tapi bila dengar org lain dapat sekolah bagus, agak sedeh la jugak kan kerana mereka managed to get good school. huhu. takpelahh. rezeki masing2 Allah yg tentukan :'(
Oh my stresss, how to cure youuu??? :(
Ada ubat kee? kalau ada ubat mesty mahal kan. hehehe. apa ubat yang paling murah eh?


Kan best kalau ada pil ni? xD

''Always laugh when you can, It is cheaper than medicine''

Huhhuu. oh, panjangnyaa post sy! rasanya smpi di sini sahajalahh. hehe
Bnyk sangat ni! hahaha. bnyk kot :P Al-Maklumlahhh! dah bape hari tak updatee kan? :P Sekali sekala update rasa keterujaannya! :D
I do think my level was stresss still low lagi. hahaha. baru school student kan? belum lagi tahap university. hehe. InsyaAllah dapat masuk university. Aminn!! I can still face my stress. I can handle it. Holdd up! I can i can handle it. haha *macam lagi Never say Never-JustinBieber tu* My stress didn't reach its critical level yet. hahaha. klu dah critical, saya kene pergi SPA! hahaha. teringin nak g spa :D Okayy okayy, I'll stop here. 
 *MasyaAllah, panjangnya! :O
Yang baca tu, janganlah bosan membaca yee? hehe. 

Thank you for your time :)

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥   ♥  ♥ 


Tuesday, January 18, 2011

Counting days! :D

HelloWello!
Just drop by to post

ITS TOMORROW BABY! =)

I dont have any idea what to give you sayang. hehe
Ermmmm, let me think, let me give you the world or the stars or the moon. hehe. Name it!  If there's a way to get those, I'll give it to you sayang. seriously :') InsyaAllah.


Haerzliche Glueckwuensche zum Geburtstag!
Because you're the gift in my life, I give you my gift of love 

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥ ♥ ♥   ♥ 

Monday, January 17, 2011

Ty, friends :)

HelloWello!
Hehehe. hari ni sangat gembiraaaaa sebab Aida tolong ajar addmath. heee :D
Sukasukaaa! Addmath's chapter is so confusing. haihhh =='' takpee takpeee. usaha teras kejayaan! Tapi lepas Aida ajar tu, dah faham sikit. Alhamdulillah. lepas dia ajar tu, rasa senang je masuk kot. hehe. sebab sy stayback dgn dia, study dalam kelas, kami berdua jee. so, sgak senang la nak faham sbb kami berdua je an? takde lah suara suara yang bising. haha. maaf yeee. Aida ajar tu, ley la jugak concentrate. thanks, kawan :)
Thanks bebanyok! So, as all of you know, I will leave this blog for 4days. hehe. weekends nanti baru sy update balik yeee? hehhe. school today was......fun??? =='' HAHA. entoh lerr~biasabiasa je kot. tapi tadi. hahahha. kecoh je kot. bnyk kali ketawa. tyme Sejarah pun ketawa. pastu gurau2 dgn Shahida & Farzana. hahhhaha. lawak tol ahhh! tetibeee je. hehe. hyper sikit ni. maaf ye. but I miss my friends. huhu. those daysss Korang semua dah masuk kelas lain. kita dah separate, but, its okayyy, yang penting FRIENDS FOREVER. InsyaAllah. heheehe. dah masuk kelas lain tu, dont ever forget us. tapi tapi tapi, secara jujurnya, dah nampak dah sikit2 perubahan :P


Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sunday, January 16, 2011

Eenie minnie minny mooreee :)



HelloWello. Salam 1Malaysia. HAHA :P
Hari ini, I woke up early in the morning. haha. Ima not a morning person, tapi hari bangun awl sebab ada exam on Sunday pulak tu! :O


I hateee it so much much much. huhu. the day before dah bagitahu Anissa, weather nak pegi ke tak. Then, dia cakap, nak ponteng ke? kalu kita ponteng rasa bersalah duh. dah lah kena bayar pastu dah daftar nama. lagipun ni re-exam je :P Awk ckp gitu an an an? hehehe. memanglahh re-exam, masalahnya, saya MALAS! :O Besarnyaaaa perkataan tu? kecil sikit eh. Masalahnya saya MALAS! Haha. bincang bincang bincang dgn Anissa, kami pun pegi. hehe. tiba-tiba tadi ada semangat pulak nak pegi :D Baguslahhh kan? :P HEHE. Sebenarnya, bangga la jugak dapat pegi exam. hehe


So, pergi la Re-Exam St. John Ambulans Malaysia kat SMK Air Putih. hehe. every year kot ada exam, tapi entah mengapa hatiku ini berat untuk menghadirinya. ceh ceh! :D Bwuekkkkk. amboihh, ayat.....ahaahaha.
Tapi dah sampai sana. huhu. sedeh sedeh. bukan apa, ramai gilerr kot yang pakai teeeshirt jee. SMK Alor Akar g semangat pakai uniform. haha. tapi atleast ada yang pakai uniform kan? huhu :P

So, exam tahun ni??? SYOK HABIS! :D
Hahhaa. sebab tahun ni, there's no CPR. Kalau tahun lepas kena buat CPR kat patung nama Angie ke apa entah. haha. tahun ni takdeeee. weeeheeee. gumbiraaa. kalau tak kene kiss mulut patung and buat chest compression. It was tiring. penat wooo. hehe. tahu tak CPR tu apa? CPR stands for Cardio Pulmonary Resuscitation :D
Saja je nak cakap mende ni. hehe. nak exam kena la baca buku an? hehee. saya tak baca pun. hentam sajalahhhh. hentam hentam pun pass apa. *hekelehh, bangga je minah ni* tapi tapi tapi Ica tolong. ni buku dia :D


Hehehe. I likee this book. I prefer to read this book than reading sejarah and memorise all in it! ==''
Memang best la tahun ni, tapi yang tak bestnyaaaa kan, tadi tadi tadi kan, sy dtg lambat. hahaaaa. then, kena exam dgn budak SMK Afzan. hehe. tapi tu exam bertulis jeee. tak kesah pon. huhu. tapi jauh dari Ica, dia dah start dulu sebelum sy datang, sooo, kami separateee. dah tak dapat nak mintak jawapan. hahaha xD
Nahhhh, its okayy. one thing about St. John's exam, every year soalan sama! :P

So, dah nak habis tu, kitorang amik gambar. hehehe. Air Putih's tolet, fuhhhhhh. takut :O
So, kami amik gmbar kat cermin depan tandas tu. hahaha


Ica and ME :D
We're St. Johners and we're proud being a part of it! :D
Errr....awk bangga tak Ica? :P


Oh, I hate my smilee there ==''



Just ME! :D
I likeee this pic act causeeee I edit it by myself! :D

So, this exam, harap harap lah pass. dapat kumpul sijil lagi. hehe :D
Okayy, tu je kot nak cakap. hehe. thats all for nowwww.
Eh. waittt-a-minuteeeee!
Ada kontroversi sikit an? ramai cakap St. John punya lambang mcm tanda sali. let make this clear. TAK LANGSONG OKAYY! Sy tak ragu-ragu pun cakap mende ni. hehe. causeeee at every verticals have their own meaning. hehe. kalau tgk betol2 lambang St. John, bentuk tambah yee? which means First Aid lah kot....hehe. kot~

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 



P/s: Saya ada baca dlm blog Cik Epal. dia tu mmg blogger terkenal. korang tak kenal keee? kesian gilerr kot. haha. dia punya follower. mak aihhh. ramai bebenor! then, dia ada post tntang tips berblogging. dlm tu ckp, kalau nak blogging, entry takyah tulis panjang sgt. hehe. takut org bosanggg. betul tu betul. tapi tapi tapi, sy suka tulis panjang2. heeeeee. so, sy harap my viewer takdelahh bosan yee. becauseeeee sy mg bnyk cakap mcm mak minah, so, bila blogging, mcm2 mende nak tulis. hehee :)

Hello awk...ye..awak la! :D

Hello awak awak awak semua! :D
Dah lama rasanya tak update blog. hehe
Sungguh segar bila dapat bukak blog ni. ceh ceh ;D
Im busy with my life rite now. huhu. Busy with studies lah. Haiyoooo. Form4 learning is totally diff from the year beforeee. huhu. hehe. If you cud see, my blog's font size, besau sangat kee?! haha. ya lehh. someone told me, Ariana, kenapa font blog awk besar gilerr? And I was likeeee. Aah, betol jugaaa yea. hehee. tapi tapi, saya suka tulisan besar2, orang pun senang nak baca. en en en? Occasionally, nak jugak tukar angun kan? hehe. angun pulak dah. ANGIN! hehe. hehe. So, I've decided to change its colour. hehe. Okayyyoakayy. this week summary, huhu. addmath! you make me cry out my crytal colour tears! cehhh. mcm mahal sangat jee air mata saya ni. Learning addmath is kinda hard for me cause Ima slow learner in addmath! *hehe. sincere confession in my blog. haaa. take a note :P So, Ive to understand it. MUST! Tak mengapa, belajar slow2 yea. kita kena tahu kemampuan kita. huhu. sebenarnya, jealous gak dgn dorang yang terror addmath tu. huhu. Fatah   pun terror addmath tau. If God willing, I can! Afterall, its not that difficlt to understand. huhu. we must give a try :D
Form4 studies is all challenging levels. kan? tapi ada lagi level yang tinggi. yeee. saya tahu tu. Biology, Chemistry, AddMath, Physics, new lesson for me who is just about to learn all thoseee. 


Oh. ahaaa. Ni Chemistry. I loveee it! :D





Ni AddMath :(

Oh yes yes yes! There was bad news.....for me, it is! huhu. My kitten, Queee. kene buat operation. her jaw! Brokennnnn! Next door neighbour yang buat. huhu. kalau tak suka kucing pun, takyahlah buat gitu skali! Apa jaddah entah!
She said that she hit the cat! LIAR! If you already hit the cat, the face destroyed dy! idiot. think la! The vet told my mom that the kitten was beaten by hard objects or being kicked. huhu. cuba fikir logik kan? kalau anak kucing yang kepala conel tu kena langgar kereta dah sah sah sah lah shattered dia punya kepala! Takkan boleh kena rahang je? Marah ni =='' I am sho dissapointed with that Chinese lady. I am so sure she kicked or hit my kitten. Ahhhhh. no excuseee. people like you only deserve, HELL! Astaghfirullah Al-Azim. Sabar Ariana. Sabarr =) Itu semua kerja Allah. 

The vet put steel in my kitten's mouth. pity her..I cried, looking at her conditioin, it was pathetic! Furthermree, pembedahan dia bukan murah, very cossy wooo. huhu. tapi, Alhamdulillah, semua dah selesai. she has now back homeee. hehe. home sweeet home! :D
She has to eat very soft food and has to wear crown at her neck. haha. mcm org patah leher. hehe. after 6weeks only we can open it. huhu. sabar ye sayang :)
Get well soon baby :D


Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 


Sunday, January 9, 2011

From Penang with Loveeee :')

HelloWelloMellow!
Oh hey. Hyeee there. *waving hands mcm model tu*
Today, just arrive from KL, penat. tak tahu napeee. org kahwin, sy yg penat. Gini, tadi dlm kereta mkn titbits mcm-mcm, pastu tak tido pun. bab tu penat....kot. HAHAHHA. Kelakar la kat KL. Org Penang mai, kecoh rumahhhh! I loved teir slang. haha. seriously. it was fun and....entah. tapi slang Penang mmg best! My cousin lah kelaka. Hehehe. Dia ckp kat sy, Hari ni Intan nk pki anting-anting panjang koceng koceng. HAHAHAHHAHA. kelaka lah. awk rasa? LOL :D Perkataan koceng koceng tu kelaka gila kot. Pahtu, dorang nak g swimming. si Adik sibuk la pegi kejut. Akak, Haikal, Aqil, bangkit.bangkit .bangkit. nak pi swimming. hehe. So, dorang pun bgun. lepas subuh tak tido dah kot. siap siap pki swimming suit. pegi swimming. thennnn, tak sampi 15min dah naik. HAHAHAHHA. Awat swimming pool takde air??? HAHAHHA. Then, my nenek pun ckp. HAHHAA. ooh. under construction lah tu. nampak muka hampa sorang-sorang. mai jauh jauh dari Penang nk mandi kolam, tapi tak kesampaian. HAHA. Pastu saya punya Tok Long ckp, awat hang tak terjun?? baru tahu ada air ke tak... HAHAHHAHAA. Tok Long Tok Long. nak terjun mcm mana nya, air pun takde. tak dapat dibayangkan nak terjun kolam tapi takde air. HAHAHHAA. Lepas tu sy tanya Intan tu, Intan suka makan tempoyak? then dia jawab, HAAAA? Tempoyak, apa tu? mkn dgn roti canai ke?? HAHHAHA. Awhhh.my.geee. cuba bayangkan tempoyak mkn dgn roti canai? HAHAHHAA. Fuhhh. mmg hebattt! Baru saya tahu, org Penang tak tahu tempotak tu apa. hehe. And Penang people just loveeee jewellery! Yes and yes! HAHAA. Betol. Patut la ada cerita mami jarum and all that. haha. tapi mmg best la org Penang! Kalau dorang dtg, riuh rumah. heeee. sukasukaa! They just cant stop talking. heee. yg budak2 la. penat nak layan. seriouslyy, penat! :D Tpi org Penang mmg friendlyyy! Dah lahh baik baik. heeee. sukasuka! Okayy, let make this clear. suma benda sy suka.

 Ni Irdina! :)

 Ni Darwisya. hehe. budak ni kan kan kan. susah nak layan. bnyk ckp :D

Hahaha. suka la posee gini. cutee sgt. tyme ni dia tgh cakap apa entah. haha. And I just snap her! :D
Lovely weh :D Andand, yang pki baju merah kat belakang tu my lil bro. berlari2 dgn Haikal ==''
Dah jerit bnyk kali dah. hehe

Ouh, yg lelaki tu Haikal. He's cuteeee!



Ni Intan. kakak dia. She's a nice girl. really nice! :)
Bukan senang nak jumpa dorang. hehe



Me & Intan :D
Tyme ni depan surau kat Nilai, KL :D






Ni anak dara bersiap. HAHA. Sempat lagi posing. Kami nak pergi rumah org kahwin pastu terus balik  Kuantan & Penang :(
Huhu. rindu lah dorang semua. heeee. rindu sangat sangat sangat! :D
Okayokayy. thats all from now. Im not Penangsian, but Im also cakap bnyk. HAHA. 

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥