BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 28, 2011

SportsDay 2

Assalamualaikum!
Yabedabadoooooo! Grrrr..epic much huh? --'
Ok la sukan tahun ni..I mean it..just ok..nothing interest me..SportsDay 2011 failed to attract my attention...heh...*hek elehhh* haha. Anywayyy guys, Green House is ze WINNER..repeat..winner! MEHEHEHE..and and and..perbarisan dapat 3rd place...ok what??..Red House got winner..mmg patut pong. they deserved it really well..kalau kotang tgk persembahan rumah Merah mmg terbaik ahh! HEHEE. Dan dorang mng an? even Cikgu Latifah belanja KFC! Bestnyaaa! huhu..jealous much? :P Laaa...tu pun nak jealous..
But Im quite surprised and shocked when teacher announced that Green House is the winner..total winner I mean..serious terkejut gila! HAHAHA. Saya sebagai rumah Hijau pun tak yakin yg kami leh mng...sy betol betol target Kuning mng..but what to do...they got the last! Terkejut gakk :O Okayy okayy
1st place Hijau
2nd place Biru
3rd place Merah
4th place Kuning


Mehehhe. Alhamdulillah lah kan..mmg tak sangkaa keputusan mcm ni..hahaha..Merah 3rd place?? Biru dapat tempat kedua and managed to defeat red house? wallawehh! Bukan selalu merah di atas kee? hehehe...jahat jahat...tak baik ngutuk! Tapi tahniahh kepada semua peserta rumah hijau!! You're the bestt!! HAHAHA. Perbarisan pun ok..yedokk tau..hahha..Masa pengumuman Hijau mng tu, cikgu semua gembira gila..I mean it..ultimatee happy! sampaii bersorak sorang pergi ke grand stand..hahha. kita orang lagi lah gembiranyaaa! hehhee. really really happyy..hehehehhe...tak tahu la kebetulan ke apa...tapi bila masuk sekolah menengah ni, rumah sukan yg sy masuk, semua juara..hahaha..3 years back...JUARA utk rumah sukan Kuning...berturut turut..tahun ni tukar Hijau...pun juara! hahha. Alhamdulillahh...its good to feel and share the taste of triumph and victoryy! hehhee *over lah sorang ni*
Tapi sukan tahun ni macam tak best je...entahh...rasa kosong...empty..hmmm..dont know why...lol..I KNOW WHY! Sbb kali terakhir jumpa Anissa, Najihah and Amirah...hmmm..dah takde lagi loya buruk Najihah..dorang dapat tawaran ke skolahh SBPI..bukan kali terakhir..cuma berpisahh je..skolahh je lain..hmm..mmg sedih gila..from 11 now only 7 left..nanti 3rd intakee? keluar lagi?? sedeh la gini..hmm..its okayy, tyme cuti nanti, we'll hang out together..or girls night! hmmm..kinda fun..tgk cerita hantu yang mcm kita selalu buat tu...bestnyaa...mesti Aida takut nanti..lols..i will definitely miss you guys..thanks for all the laughs..and tears..all! everything! thanks! :'( *this make me cries* You all deserve the chance..to be in good school..well, best of luck ya? dont forget us here..huhu...arghhhh...dont know what gonna happen at school tomorrow..gonna be sad and sorrow..I bet.. Life wouldnt be the same..and all the memories with you guys..we are all sad yet happy bcos this goodbyee is for our future..ye..perpisahan ini adalah untuk kejayaan..hehe..
So, be well, do good in studies and keep in touch my beloved friends! The world is round, so..we'll meet again! hehehe...bukan jauh pun korang kan? kat Pekan je..hehhee...


Okayy, tu je..BYE!
Tomorrow going to school, dont know what I feel..hmmm
I've no mood to study..shouldn't rite? I know..but..we'll see then

Peace & Love
Stay Tuned
As-Salam

   ♥   



Saturday, February 26, 2011

SportsDay :D

Assalamualaikum!
HelloWelloSmellow!
Hehe. Alor Akar's Sports Day! Its todayy! *over la sorang ni*
Weeeeeeeee, Im participating myself in Perbarisan..ehh, no..Puan Meriam selected me! HAHA. tlg pegang banner je! Sy taknak masukkk sbb malas! Anyway, perspective org, kalau yg masuk perbarisan, mesti kene lower form. huh. lame! hehe. Semua org boleh masuk..atleastt bagi sumbangan kat rumah sukan sendiri..kau ada?? haha.So, takyah cakap bnyk la ye..just shut your mouth! HEHE. *ter emo sudah* LOL. So, ingt nak masuk lari, malas ahh! Rasa mcm dah tak boleh nak lari je. cehhh. haha. Sebenarrnya self-confidence low! Like seriously, segannya nak lari..nak lari pun segan..heh.. So, Sports Day, its tyme to have fun! MEHEHHEE. Best lahh. tapi tak tahu la dis year best ke takk. sbb saya masuk rumah Hijau yg mcm tak best tu! Grrrrr...sabo jelahh..

Good Luck to all participants! :D


Well, I've some information to be shared..
Do you know that your cat is an animal that cannot be bought or sold? Probably not. Many people dont know about this.. hmmm..Kucing..kalau nak pelihra kucing, sama ada kucing tu dtg sendiri, atau org yang bagi..dan kalau kita nak jual kucing kat org, jgn terima apa-apa bayaran pun..cant believe? ada dalam hadiss. you can Google it if you want to do so for further info..ok BYE!

Peace & Love
Stay Tuned
As-Salam

   ♥   

Oh him =)

Assalamualaikum!
HelloWelloSmellow.
Yes and yes, I do love this song. hehe. calming right? His voice? WOW! :D
I lose words :)

...you give me something...



This song, I heard dy couple of years ago. hehe. Just wanna share with you guys this so awesome song. well, atleast for me. hehe.
Mohamed Al-Fatah, you really give me that something.. that something that..ahhh, I dont know how to describe..its really special. mehehehe. it never did come easy..you're the one can make it.. *blushingYou're the one I want here in my lifee!
Yes, that something thats only come when you're by my side..its likeee! I DONT EVEN KNOW HOW TO DESCRIBEE. Its too personal here. ehehehe. 

I love you. I love every little thing about you. I love your cute smile, your magical eyes, and the sound of your voice. I love your gentle touch, and I love the warmth I feel when I’m by your side. I can't stop thinking about you when we are apart. I need you by my side. You complete me. You mean the world to me. You are the best thing that has ever happened to me. You are the one I've always wished for. I never thought that I would ever meet someone as special as you. I love each and every moment I share with you. When I am with you, I feel alive. You bring to me a happiness that no one else ever could. You bring to me a love I have never known before. I could not imagine what my life would be like without you. You have touched my heart in ways no one could ever comprehend. I love being with you and I want to spend the rest of my life with you. InsyaAllah. hehe. Sometimes I feel lost and out of touch, but when you’re there, I feel safe. Your voice soothes me. 
till then, BYE!

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

   ♥   

Friday, February 25, 2011

Condolences 2


Assalamualaikum!
HelloWelloSwellow,
Im updating this blog shortly after the death of my kitty, Belle.
I told you dy, Belle will die! YES, and Im sure as looking at his condition, really sad!
Baru je pergi bcos lepas Subuh tadi, sy solat pukul 6:50am. hehe. lambat kan? ok, lepas solat tu, pukul 7:30am, ibu ketuk pintu balik, kata Belle dah takde...hmmmm...terus bagun tidur dan tak rasa mengntuk..teringat kata kata vet India tu semalam..
Takpelahhh, yang penting you dah usaha, pergi klinik sana, klinik sini. hmmm...cuma bdoa je..dan berserah kepada Tuhan..
Tu vet India yang cakap tu. hehe. mmg tabik ahh ayat dia!
Tadi tgk Belle, hmmm, mmg sedih lahh..Pastu ibu cakap, takpeee, biar dia pergi, kalau hidup lagi dia merana, sakit...mana taknyaaa, semalam bagi dia makan, punyalahh susah nyaa! Looked at his eyes, mcm nak nanges je..nak bagi makan pun suwsahh! Tup tap, hari ni dia dah takde...masyaAllah, istighfarr..pastu Ibu cakap, dia cirit birit keluar darah..hmmm..tapi not sure la darah ke nanah ke..apa ke..mcm warna coklatt...entahhh lahh..kesian dia, kesian sangat sangat..and sebelum dia mati, dia suka sangat rendam kaki dan tgn dia dalam air..kenapa ek? ada sesapee tahu tak kenapa??? sebelum ni dorang tak suka langsung sengan air! Sama mcm Zorro, Ibu cerita, beberapa hari sebelum dia mati, dia suka duduk dalam bilik air..hmmmm...sampai basah basah badan dia...kalau sebelum ni, nak masuk bilik air punyalah takut...nak mandikan dia..lagi lahh! SUSAHH! Meow sana, meow sini...tapi sebelum dia mati mcm suka pulak dgn air, pastu ada satu hari tu kan hujan, dia boleh pulak dudk dalam hujan..hmmm...then suka duduk dekat pili air walaupun air keluar, dia duduk gakk..kalau sebelum ni, nak basuh kaki dia pun, hmmm...ganas betol nak lepaskan diri... so, it becomes a question mark to me..I search dy in the internet, but useless. I din't managed to get any information..hmmm...so kepada sesiapa yang tahu kenapa, silalah bagitahu ye? Adakahh ianya merupakan tanda-tanda sebelum kucing mati? entah...Wallahualam..
And now, I still have two cats, His Mama and her son yang survive, Que! Nasib baik semalam dah kene cucuk vaksin..ok lahh..kesian tgk Que main sorang sorang, kalau mak dia ada mmg dia main dgn mak dia..kalau dia sorang sorang je...dia main sorang sorang...sedeh tgk..ada satu masa tu, satu hari selepas Zorro pergi, kita org baru amik dia balik dari klinik, malam tu, dia meow mmg kuat gila lahh! serious kuat! ingt kan apa...rupanyaa ibu cakap maybee dia tahu kot Zorro dah takde....Belle pun dah takde, hmmmm, he's the most cute cat among the three. hehe. muka dia lembut gilaa. Vet pun ada cakap, dia jantan ritee? very soft la his face..OMG, serioulyy, he's cutee!! :'(
I'll miss all my moments with my kitty, Belle!
Dia dah takde......

Belle, in memory
18 October 2010 until 26 February 2011
Dia hidup selama 4bulan 8hari je..
Dia pergi 3hari selepas kematian Zorro..
Atas sakit dan sebab yang sama..hmmm..
Sesape yang ada kucing kat luar sana, jagalahh elok elok yee, kalau bolehh early 6weeks of birth tu g hantar cucuk vaksin teruss. biar ada antibodi...ok lahh. BYEE!

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

   ♥   


Thursday, February 24, 2011

matter of fact..

Assalamualaikum. hehe
HelloWelloSwellow!
How was your day? Me? Just fine...nothing interest me.
Bab yg paling best adalahhhhh, hari ni (Friday) the whole day tak belaja. hehe..greatt. Oh, lupaaa, kecuali AddMath belaja..my result? addmath? ehemmmm, phailedd! Perghhh, tak sabar nak start tuition. seriouss kene g tusyen, kalau belaja sendiri kat rumah pun nak watpe...bukan faham pun kan..takpeee, first test, mmg yg blur...tapi kalau dah kes setiap test pun blurr, berat ahh gini! Kene buat apa ni org panggil...alternatif lain, haaaa...hehe.
Okayy, hari ni ada tarik tali and raptai sukan..perbarisan je yg raptai..mmg best. waittt! BEST? errr, tak langsong ohhhkaaaay. tarik tali pun sy malas sikit nak tgk. al-maklumlahh rumah hijau dua-dua match kalah..er, macam bende je tarik....haha *ce kalau awk masuk, Ariana oooii, ingt senang?* ermmm, yeahh, tahun ni Go Green! Tak best nyee lahh masuk rumah hijau. hmmmmm...kalau rumah kuning kan best..macam tahun lepas, juara babe! tahun lepas lah...tahun ni..hmmm. entoh lerr rumah hijau tu..mcm tak best je. Saya masuk perbarisan! cehhh, dgn bangganya. lol. *perbarisan untuk budak kecil laa!* ...dah, biarlahh, sy pegang banner..best apa..haha. takyah kawad, haha. tapi pegang banner pun mcm takbest je! Bukan sy nak masuk pong, cikgu yang pilih.hmmmm, nak buat mcm mana, muka sy layak pgang banner je...org nak masuk lari, tak pilih lakk, dia g pilih yang tak pandai lari..hek elehh, buat la match dulu tgk siapa yg pandai lari ke takk...ni main pilih jerr..kang kalahh, padang mukang! haha. Oh ahaa, tadi apa rematchh sorak SMKAA! Hehehe, St. John Ambulans terpilih, top 5 kot. lol. hihi. tapi rematchh la. hmmm...tak tahu lagi menang ke takk..rasanyaa mcm menang, tapi Silat Olahraga dgn Pandu Puteri punya best gilaa! Ouhh tertinggal, Kadet Polis pun behh! Serious cakap, mmg gempakk ahh! Tapi cikgu dah pilih ayat sorak utk diperdengar dalam kejohanan sukan ni. hehe. alaa, cikgu amik ayat sikit sikit dari group yg bertanding and gabung ayat tuh, so saya pun tahu siapa yg menang. hmmm...tgk jelahh nanti yee. weeee. tadi Jannah g bawak tepung. MasyaAllah minah tu, lol. dia cakap nak baling kat budak yg nak pindah sekolah je..yg dapat tawaran ke sekolah lain tu. last last semua budak dia baling..kecohh je kelas form4 tadi..dgn simbah air nye..bersepahh..korang kene marah sy tak tahu. haha. tapi sy tak main coz pki naju kurung sekolahh, gilerr nak main, kene bebel dgn ibu kang, nahas je..ada gak kene bebel 3hari 3malam. lol. yg main semua pakai baju pj..ngehehehe. Farzana kena, marah kot dia ke Jannah. haha. tulahhh, sape soh pki baju PJ. hehe.
So guys, hari Ahad ni bersamaan dengan 27 Februari 2011 adalah kejohanan sukan SMKAA kali ke-38. hehe. ye kot...so datanglahh tanpa segan silu ye! hehe. kat Stadium Darul Makmur. mmg dijemput hadir beramai ramai..pengetua saja nak bagi kecoh sbb dia tahu ramai budak akan ponteng. lol. budak yg ponteng tu mmg lahh, tak berdisiplin langsungg! haha. takde semangat kesukanan. tak pernah terfikir pun nak ponteng sukan..YEE! Jgn ponteng, pleasee lahh. pahtu bila dtg tu pki lahh sopan sikit..tak pun pki pakaian yg casual je (untuk yg hadir, bukan pelajar) ni ada pulak yg pki dress bagai..jaddah apanyaa? haha. sy cakap je..pelajar pulakk, pakailahh baju sukan yg warna merah atau putih tu. ce bangga sikit..tu jela nak bebel hari ni. Majulahh Sukan untuk Negara! *tetibe* Sports Day is fun and fun and fun. Its tyme to reduce all the stressness and pressure *erkk, maksud dia sama je* and enjoy yourself, Its gonna be awesomee if you participate yourself!


Oh yes, I wanna wish all sports house! 
Green, Red, Yellow and Blue!
The Best of Luck for you guys!
From each representative from each Sports House, yeahhh, do the bestt, hehe. Especially Green Housee! GO GREEN! :)
We're gonna win dis tymee for perbarisan. hehe. InsyaAllah lah..


Tie up your shoes, and show the best performance dis Sundayy! :)

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

   ♥   

Condolences

Assalamualaikum ye to my readers..non-malay, Hello....
He will always always and always be remembered, my kitty Zorro.
Such an active, adorable, cute, damn rough male cat. Grrr, your lost really bring sadness to Mr. Rozzari's family. Mr. Rozzari, r u sad? probably not :P
This shouldn't be this much hurt! Seriously, I am so shocked! Ouh, sumpahh nangis! :(
Dgr ibu cakap, masa baru balik dari sekolahh....ibu mcm selsema...tapi dia senyap je...then, g amik Aqil and abg...pastu, odw balik tu, Ibu telefon Auntie Fidah
Ibu,Abg,Saya

Kak Fidah, ada cangkul tak?
....*dalam hati sy mmg terdetik nak tanya kucing kita mati ke?? saya mmg dah boleh agakk! Tapi takpe, steady dulu, steady, jgn terburu buru fikir*...
Aah, hehe, nak tanam pokok sikit..
Ibu nak buat dgn cangkul? heh, tanam pokok....
Aaaaa, nak tanam pokok...
Saya pun pelik bin ajaib la, mimpi apa nak tanam pokok pulak ni ==''

Sampai je rumah...hmmm....kucing takde dalam sangkar. then 
Eh, Ibu, mana kucing?
Dalam rumah...
3 ekor dlm rumah?? woahh....
Hmmmm....

Saya senyap, mcm dah agak je! serioussss. MasyaAllah, berat rasa nak masuk rumahhh :(
Then, masuk la dalam rumah, abg g cari kucing then dia cakap...


Mati dah......


Saya terbeliak biji mata. HUH! MasyaAllah, mcm tak pcaya, tak sanggup pun nak tgk, g masuk bilik, tuka baju, then, kuatkan diri utk tgk. Ibu letak dia atas bantal. huhu. comel sangat dia, even dah mati, tak meow meow dah!! Arghhhhhh, SEDEHH! Aqil pulak g jerit jerit panggil Ibu, haihhh, mende mamat tu, kecoh gila. mcm ibu tak tahu je ohh ==''
Then, saya tgk dia which is Zorro, pastu lari terus masuk dlm bilik, text si dia then nangis...uhuhuhu. sedehhhnyaa! Then, Ibu ketuk pintu
Ariana, dah tgk Zorro ke?
Dah......


I cried alot than in this picture! Trust me bout that :'(




Then, start nangis balik. haihhhh, mmg sedeh gila lahh! Zorro manja gila..pasni dah takde dia, sunyi gila kot. huhu. kalau dulu mesty dia selalu lompat atas katil then bau bau pastu lick telinga pastu gigit. alamakkk! manjanyaaa :D 
Sekarang, semua tu, dah takde! Bayangkan sesuatu dah tak ada dalam hidup buat selama-lamanyaaa!!!!!!!! Ariana, terima hakikat, yang hidup pasti akan mati.....
Zorro muntah muntah, cirit birit dan tiada selera makan...you know what its called??? 
FELINE PANLEOPOCENIA! Susah benor nak sebut. huhu. damitt!! Tahu tak penyakit ni adalah disebabkan oleh viruss! Grrrrr, korang mesti tahu kan, virus mana leh sembuh, kene mencegah je....tapi nak buat cemana, dah kena....takleyy nak kasi vaksin dah..its tooooo latee! Penyakit ni boleh menyebabkan kematian dalam masa 12jamm! Tapi, kira Alhamdulillah lah kan, Zorro seminggu lebih kot bertahan. hihi. comelnyaa diaaa! huhu. Then, yang paling menyedihkannn!!!!, Belle pun nak join Zorro, dia pun tak lama dah.......AstaghfirullahAlAzim. Hmmmmmm......nak buat cemana, dah jangkitt


Tapi tapi tapi tapi, Que ada lagi. kitaorg harap dia dapat lah hidup lama kan, esok nak bawak dia g jumpa vet, cucuk vaksin! YEEEE! Harusss! Its a must!


Tapi, serioussss, sedeh gilaaaa! SAYA KENE TERIMA HAKIKAT. Mmg sedeh masa nak tanam Zorro tu. badan yang dah tak bernafas, even dah keras pun. hmmm.....dia mati pada jam 12:15pm. sejurus pulang daripada klinik, nazak, then, mati.hmmmmm......Ibu cakap, mula mula dia nazak mcm org nak meninggal, pastu dia stretchinggg, nazak, then, ekor dia kembangggg! cantik sangat........pastu terus mati...hmmmmmmm...SEDEHHHH! :'( :'( :'( :'( Nanti Belle dah tak de, lagi sedeh. hmmmm, inilah hidup... hidup hidup....jangan mengeluhh.


Zorro, in memory. HUHU
18 November 2010 until 23 February 2011. 
Hmmmmm...
4Bulan 5hari je dia hidup, nak buat mcm mana kan, Allah dah tentukan ajal dia...


Okayyy, tu je nak ceritaa. BYE!


Peace & Love
Stay Tuned
Salam

   ♥   



Tuesday, February 22, 2011

The other me! :D

SALAM!
Ni post berani menghadapi malu! HAHAHA. Korang boleh lah gelak segelaknyaa! LOL.
Detik bersama YouCam..Oh, indahnyaaa! HAHAHA :D
It was so annoying and....bluerghhhh! Geli pun ada. Tgk lah, sila lahh..
But pleasee, JANGAN KUTUK ok? Its not nice at all! HUH
Sekadar gambar je....kot. HAHAHA.











Ok Bye! HAHAHA



Peace & Love
Stay Tuned
Salam

♥  ♥ ♥ ♥