BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 25, 2011

Condolences 2


Assalamualaikum!
HelloWelloSwellow,
Im updating this blog shortly after the death of my kitty, Belle.
I told you dy, Belle will die! YES, and Im sure as looking at his condition, really sad!
Baru je pergi bcos lepas Subuh tadi, sy solat pukul 6:50am. hehe. lambat kan? ok, lepas solat tu, pukul 7:30am, ibu ketuk pintu balik, kata Belle dah takde...hmmmm...terus bagun tidur dan tak rasa mengntuk..teringat kata kata vet India tu semalam..
Takpelahhh, yang penting you dah usaha, pergi klinik sana, klinik sini. hmmm...cuma bdoa je..dan berserah kepada Tuhan..
Tu vet India yang cakap tu. hehe. mmg tabik ahh ayat dia!
Tadi tgk Belle, hmmm, mmg sedih lahh..Pastu ibu cakap, takpeee, biar dia pergi, kalau hidup lagi dia merana, sakit...mana taknyaaa, semalam bagi dia makan, punyalahh susah nyaa! Looked at his eyes, mcm nak nanges je..nak bagi makan pun suwsahh! Tup tap, hari ni dia dah takde...masyaAllah, istighfarr..pastu Ibu cakap, dia cirit birit keluar darah..hmmm..tapi not sure la darah ke nanah ke..apa ke..mcm warna coklatt...entahhh lahh..kesian dia, kesian sangat sangat..and sebelum dia mati, dia suka sangat rendam kaki dan tgn dia dalam air..kenapa ek? ada sesapee tahu tak kenapa??? sebelum ni dorang tak suka langsung sengan air! Sama mcm Zorro, Ibu cerita, beberapa hari sebelum dia mati, dia suka duduk dalam bilik air..hmmmm...sampai basah basah badan dia...kalau sebelum ni, nak masuk bilik air punyalah takut...nak mandikan dia..lagi lahh! SUSAHH! Meow sana, meow sini...tapi sebelum dia mati mcm suka pulak dgn air, pastu ada satu hari tu kan hujan, dia boleh pulak dudk dalam hujan..hmmm...then suka duduk dekat pili air walaupun air keluar, dia duduk gakk..kalau sebelum ni, nak basuh kaki dia pun, hmmm...ganas betol nak lepaskan diri... so, it becomes a question mark to me..I search dy in the internet, but useless. I din't managed to get any information..hmmm...so kepada sesiapa yang tahu kenapa, silalah bagitahu ye? Adakahh ianya merupakan tanda-tanda sebelum kucing mati? entah...Wallahualam..
And now, I still have two cats, His Mama and her son yang survive, Que! Nasib baik semalam dah kene cucuk vaksin..ok lahh..kesian tgk Que main sorang sorang, kalau mak dia ada mmg dia main dgn mak dia..kalau dia sorang sorang je...dia main sorang sorang...sedeh tgk..ada satu masa tu, satu hari selepas Zorro pergi, kita org baru amik dia balik dari klinik, malam tu, dia meow mmg kuat gila lahh! serious kuat! ingt kan apa...rupanyaa ibu cakap maybee dia tahu kot Zorro dah takde....Belle pun dah takde, hmmmm, he's the most cute cat among the three. hehe. muka dia lembut gilaa. Vet pun ada cakap, dia jantan ritee? very soft la his face..OMG, serioulyy, he's cutee!! :'(
I'll miss all my moments with my kitty, Belle!
Dia dah takde......

Belle, in memory
18 October 2010 until 26 February 2011
Dia hidup selama 4bulan 8hari je..
Dia pergi 3hari selepas kematian Zorro..
Atas sakit dan sebab yang sama..hmmm..
Sesape yang ada kucing kat luar sana, jagalahh elok elok yee, kalau bolehh early 6weeks of birth tu g hantar cucuk vaksin teruss. biar ada antibodi...ok lahh. BYEE!

Peace & Love
Stay Tuned
Salam

   ♥   


2 comments:

  1. It is okay for you to let it go. Allah S.W.T. knows the best for you Dear. :')

    ReplyDelete