BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, February 24, 2011

Condolences

Assalamualaikum ye to my readers..non-malay, Hello....
He will always always and always be remembered, my kitty Zorro.
Such an active, adorable, cute, damn rough male cat. Grrr, your lost really bring sadness to Mr. Rozzari's family. Mr. Rozzari, r u sad? probably not :P
This shouldn't be this much hurt! Seriously, I am so shocked! Ouh, sumpahh nangis! :(
Dgr ibu cakap, masa baru balik dari sekolahh....ibu mcm selsema...tapi dia senyap je...then, g amik Aqil and abg...pastu, odw balik tu, Ibu telefon Auntie Fidah
Ibu,Abg,Saya

Kak Fidah, ada cangkul tak?
....*dalam hati sy mmg terdetik nak tanya kucing kita mati ke?? saya mmg dah boleh agakk! Tapi takpe, steady dulu, steady, jgn terburu buru fikir*...
Aah, hehe, nak tanam pokok sikit..
Ibu nak buat dgn cangkul? heh, tanam pokok....
Aaaaa, nak tanam pokok...
Saya pun pelik bin ajaib la, mimpi apa nak tanam pokok pulak ni ==''

Sampai je rumah...hmmm....kucing takde dalam sangkar. then 
Eh, Ibu, mana kucing?
Dalam rumah...
3 ekor dlm rumah?? woahh....
Hmmmm....

Saya senyap, mcm dah agak je! serioussss. MasyaAllah, berat rasa nak masuk rumahhh :(
Then, masuk la dalam rumah, abg g cari kucing then dia cakap...


Mati dah......


Saya terbeliak biji mata. HUH! MasyaAllah, mcm tak pcaya, tak sanggup pun nak tgk, g masuk bilik, tuka baju, then, kuatkan diri utk tgk. Ibu letak dia atas bantal. huhu. comel sangat dia, even dah mati, tak meow meow dah!! Arghhhhhh, SEDEHH! Aqil pulak g jerit jerit panggil Ibu, haihhh, mende mamat tu, kecoh gila. mcm ibu tak tahu je ohh ==''
Then, saya tgk dia which is Zorro, pastu lari terus masuk dlm bilik, text si dia then nangis...uhuhuhu. sedehhhnyaa! Then, Ibu ketuk pintu
Ariana, dah tgk Zorro ke?
Dah......


I cried alot than in this picture! Trust me bout that :'(




Then, start nangis balik. haihhhh, mmg sedeh gila lahh! Zorro manja gila..pasni dah takde dia, sunyi gila kot. huhu. kalau dulu mesty dia selalu lompat atas katil then bau bau pastu lick telinga pastu gigit. alamakkk! manjanyaaa :D 
Sekarang, semua tu, dah takde! Bayangkan sesuatu dah tak ada dalam hidup buat selama-lamanyaaa!!!!!!!! Ariana, terima hakikat, yang hidup pasti akan mati.....
Zorro muntah muntah, cirit birit dan tiada selera makan...you know what its called??? 
FELINE PANLEOPOCENIA! Susah benor nak sebut. huhu. damitt!! Tahu tak penyakit ni adalah disebabkan oleh viruss! Grrrrr, korang mesti tahu kan, virus mana leh sembuh, kene mencegah je....tapi nak buat cemana, dah kena....takleyy nak kasi vaksin dah..its tooooo latee! Penyakit ni boleh menyebabkan kematian dalam masa 12jamm! Tapi, kira Alhamdulillah lah kan, Zorro seminggu lebih kot bertahan. hihi. comelnyaa diaaa! huhu. Then, yang paling menyedihkannn!!!!, Belle pun nak join Zorro, dia pun tak lama dah.......AstaghfirullahAlAzim. Hmmmmmm......nak buat cemana, dah jangkitt


Tapi tapi tapi tapi, Que ada lagi. kitaorg harap dia dapat lah hidup lama kan, esok nak bawak dia g jumpa vet, cucuk vaksin! YEEEE! Harusss! Its a must!


Tapi, serioussss, sedeh gilaaaa! SAYA KENE TERIMA HAKIKAT. Mmg sedeh masa nak tanam Zorro tu. badan yang dah tak bernafas, even dah keras pun. hmmm.....dia mati pada jam 12:15pm. sejurus pulang daripada klinik, nazak, then, mati.hmmmmm......Ibu cakap, mula mula dia nazak mcm org nak meninggal, pastu dia stretchinggg, nazak, then, ekor dia kembangggg! cantik sangat........pastu terus mati...hmmmmmmm...SEDEHHHH! :'( :'( :'( :'( Nanti Belle dah tak de, lagi sedeh. hmmmm, inilah hidup... hidup hidup....jangan mengeluhh.


Zorro, in memory. HUHU
18 November 2010 until 23 February 2011. 
Hmmmmm...
4Bulan 5hari je dia hidup, nak buat mcm mana kan, Allah dah tentukan ajal dia...


Okayyy, tu je nak ceritaa. BYE!


Peace & Love
Stay Tuned
Salam

   ♥   



No comments:

Post a Comment