BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 25, 2011

Funnneeyyhh, lol

HeoWeoSweo!
Hahaha..okay..these past few weeks, I had nightmares! Warghhhh..grrr...tak thau kenpa..rasanya sebelum tidor dah basuh kaki tgn and muka and gosok gigi..tapi kenapa ada nightmares lagi? siap dah baca doa lagi..org tu bacakan..haha..kenapa ada nightmare..pernah satu kali tu sy mimpi dalam perjalanan nak pergi KL, tetibe singgah mkn pau...makan PAU ok? makan pau kat satu kedai tu..pastu kitaorang semua pegi satu lorong yg misteri..lorong tu warna hijau..kira mcm greener world la..hahaha..lawak tol..tapi tmpat tu mmg gelap gila..tmpat tu mcm hospital org gila..siap ada pak guard lagi..iushhh..takut gak ni..pastu ada daun2 bnyk..then bangunan dia warna hijau mcm penuh dgn lumut..haihh..mimpi semua pelik pelik..then, kat dalam tu, sy sorang je masuk...dah lah bnyk jaring...perghhhh...lepas sy masuk tu, ibu bapa sy pun beredar..kira mcm hantar sy kat situ...lawakkk...sy masuk hospital org gila...perghhh...then, kat dalam tu...nmpk mcm ada cengkerang dalam laut yang mmg besar tahap maksima la cengkerang tu...then, nmpk bnyk ikan duyung...okay...mmg kelakar gilaa...luar nmpk buruk, masuk dalam, mmg heaven gila ahh..penuh dgn air...(tak tahu apa jaddah mimpi pasal bende ni) tapi mmg penuh dgn air...melimpah dari setiap sudut tempat...heheh...aneh bukan? hahahha...then, ada dayang ke apa entah gelongsor sana sini...tapi! tak naked okay? hahhaa...jgn fikir bukan bukan..then, habis mcm tu je mimpi tu...hari ni pulak sy mimpi...keluar jalan jalan dgn Shah Jaszle! BHAHAHAHHA.. mmg lawak sesangat sangat sangat sangat...yela, mengaku okay? mmg minat dia...tapi takdelahh obses sangat mcm sesetengah perempuan kat luar sana...tut tap muncu dalam mimpi sy...hahahhaa...masa sy mimpi tu, dia teman sy g beli tudung...ke shaw entah..hahaa...pastu ada org tu cakap kat saya, awk ni mmg pakai warna ygt dull mcm ni ye, dalam mimpi tu, sy pakai baju chocolate dgn tudung putih. hahaha...boleh org tu ckp sy lame pki baju gitu...hahaha...tapi bende ni berkait rapat dgn kehidupan realiti...sehari sebelum sy mimpi ni, ibu sy ada ckp...awk ni, baju punya bnyk dalam almari, pki jugak warna brown..dah suka warna brown pulak ke? hahaha..pelik gak ni..tetibe dapat mimpi ni..hahha..then, ada image consultant datang tolong sy dgn the way Im dressing..okay, sy mmg tak pandai dressing, so what? hahha..then, tak sempat nak tolong pun...phoooofffhh! sy terjaga dari tudor and ketawa sorang sorang...like seriously! Maybe sbb sy bgun lambat kot...tapi pukul 9am bgun..ok apa...kan? hahaa..mimpi mmg unexpected kan? haaha..sekejap kita ada kat satu tempat tu, then, in a blink of eyes...phooff..ada kat tempat lain pulak..mmg aneh betol..hahha..mimpi mainan tidur kan? haha..masa sy mimpi mkn pau tu, sebenarnya tgh megidam nak mkn pau..serious..dah lama tak mkn..hehhe..hiho..best jugak mimpi Shah Jaszle...hahahahha...dapat tgk muka dia depan mata...tapi dalam mimpi tu, dia lain..dia mcm poyo..tak mcm kita selau tgk dalam tv kan? gentleman lah, macho lahh..haha..tapi dalam mimpi sy, attitude dia relax and slumber..hehhe..takde paparazzi...hhahahhahahhaha..okay, mimpi tu mmg lawak! 

Peace & Love
Stay Tuned
Assalamualaikum

   ♥   

April 2011, be nice okie?

From the first day of April, ada aktiviti..weee..seronokkk! hehehhe..tak sabar rasanya..April, pleasee be good..huhu..I wish that I manage to get good result in April test and my awesome birthday present evahh! InsyaAllah lah kan..hmmm..hehehe..1st April until 3rd April ada camping sekolah kat Kem Seri Damai..tak pernah pegi sana pong, sy harap dapat gain new experience. eh, tapi this year punya camping, cikgu takde buat flying fox..alaaa..nak flying fox..hehe..mmg best gilerr ah kalau ada..4th April tu, really hope that semua boleh org hadir ke sekolahh..hahaha..emmm, jgn tak hadir pulak ye..then 11th April until 14th April, sy akan megikuti Perkhemahan Kadet Polis peringkat Daerahhhh....weeeee! haaapppyhh..hahahha..saja je nak busybody..sy St.John, bukan Kadet Poils, tapi nak g jugak camp ni..best sangatt tahu..hehe..so, thanks to Kadet Polis sbb bagi sy join camp ni..hihi..segan lah (ngade) hehhe..salah satu sebab utama sy pergii camping ini adalah kerana sy taknak duduk dalam kelas sorang sorang tanpa ada geng sendiwi..urmmm..mesti kesunyian dan kebosanan..(kot) yela, cuba bayangkan, kawan depan sy, tepi sy dan belakang sy, semua takde...hahhaa..mati kutu karang duduk sensorang..so, Farzana cakap, budak lain pong boleh join camping ni..apa lagiii...moh la kita join..insyaAllah, sy dapat jaga diri..hhehhe..bestnya..Ahamdullilah lah dapat pergi..then 22th April to 24th April, InsyaAllah ada kursus Kepimpinan PRS..hehehe..tak sabarrr...tak tahu ke PRS tu apa? Pembimbing Rakan Sebaya ye...hahhah..waiiitttt! Pemusnah Rakan Sebaya sebenarnyaa..lebeh tepat lagi..hahhaha..teruk betol..haha..tak tahu lagi kursus ni buat kat mana..harap harap kat Hotel ke, Resort ke..and nak buat luar dari Kuantan..KL ke..hehe..bukan kandang lembu okay? hahha..baru grand sikit *amboi, demand je lebeh* yelah kan, apa kelas buat kat sekolah je..nak tido kat sekolah..ermmm..haha..apa apa pun, Alhamdulillah lah cikgu ada buat, kalau takde, lagi tak grand! ahahh..apa lah kamu merepek ni Ariana..haha..and second test pong bulan April..grrrr..takuttt! huhu..ok lah..tu je..BYEP!


Peace & Love
Stay Tuned
Assalamualaikum

   ♥   

She is just a trash

HeoWeoSweow! :)
Hehehe..korang faham ke apa mende yg atas ni? erhhh..sy pun tak faham..ingt sedap tgn je menaip. hihi..okay..summary of this whole mundane week..cakap pun mundane kan..mestilah boring gila..yeap..exactly..huhu..haaaa, result SPM SMKAA tahun ni mencatat keputusan yang paling terbaikkk. hehe..tumpang gembira lah kan..hmm..dorang 1st batch yg dapat Rancangan Khas..ok la..mmg patut pun terbaik..pengetua gumbira gilerr..hmmm..sape tak gembira..kan? lol...okay, ni nak tanya sikit ni...apa perasaan korang kalau kawan korang suka sgt berubah mood? tapi mostly, of course la bad mood kan? grrr..its irritating tahu..tak suka la..one of my classmates, Im not kinda like to become her friends (apa betol ayat ni, BI dapat B first test), hmmm..tapi dia tu kadang2 baik..bukan totally baik, tapi ok la..haha..jahat betol..her name, I dont think it should be publicized..biarlah rahsia..dia ni,haihh..tak faham betol perangai dia..sekejap baik..nanti sat sat, berubah mood..mulalah nak jeling2 kat orang lahh..cungkil biji mata baru tahu..haha..pastu pandang org mcm nak makan..mcm tak puas hati sangat dgn sy..hmmm..tak faham betol la..mmg susah lah kan nak puaskan hati org, kan? lol..tapi awk siapa nak sy puaskan hati awak? hahahhaa no offence...jahat sungguh ayatku ini..hmmmm...awak manusia, sy manusia..tak ada apa yg sempurna..sy tahu sebenarnya awk cemburu dgn sy *perasan habis lah minah ni* haha..cuma awk taknak mengaku..sy pun tak tahu kenapa awk cemburu..its ridiculous..your life are totally better than mine..its obvious..itu apa yg sy nmpak..hehe..awk ni budget eh? takyah la nak jadi uppish person sangat..nanti meninggal, kene balut dgn kain kapan jugak..heh..sama je semua..tanam dalam tanah gakk..So, tak payahah nak berhasad dengki dgn org..hehe..dan YES! Sy gedik, sy mengaku itu..semua perempuan gedik ok..for your information..and thats bring to you, yourself also! Awk pun gedik gakk!! HAHAHAHA..seriously..tanya semua orang..tak percaya, tanyalah sendiri..okay, tu je nak bgtahu awkk..sy tahu mmg awk takkan baca post ni..because you dont even have a blog! *Ariana, sesuka suki je*

Peace & Love
Stay Tuned
Assalamualaikum

   ♥   


Thursday, March 17, 2011

Pray

Assalamualaikum..
As we all currently know, Japan is now under tsunami..hmm..lets pray for them..no matter what religion are you..we live in the same round world..
Together, we can make a difference
PRAY FOR JAPAN


This really breaks my heart..this is so sad.. :'(

Some stories I wanna share..i got this this from someone's blog :)
We Malaysia, should really learn from them..its very touching..

Gotenba Traffic
Japan is really something! Yesterday, not a single traffic light was functioning in Gotenba City. But drivers knew to take turns at intersections and give way to others when needed. Local people were using flags to direct traffic at intersections. I drove for 9 hours but never saw a single car trying to get in front of another. Every single driver on the road 
contributed to the traffic situation and as a result there was no confusion at all.

''All of Us''
I spoke with an old taxi driver and some elderly staff at the train stations. All of them had been working non-stop and had not been able to go home for a long time. They were visibly very tired, but never once did they show any sign of impatience; they were gentle and very caring. They told me “… because all of us are in this together.” I was touched at what the notion of “all of us” meant to these elderly people. It is a value I will treasure and carry on to my generation.

Morning Ceremony
At the shopping center I work at, every morning we have a ritual (common in Japan) where we stand and recite, “No matter what the situation, I will never show anxiety before my customer; in all customer-facing situations I will treat my customers with respect and do everything I can to make them feel comfortable and at ease”. Today, these words were all actually kind of touching. Well, so the day begins! Here we go people, open shop!

At Tokyo Disneyland
Tokyo Disneyland was handing out its shops’ food and drinks for free to the stranded people nearby. I saw a bunch of snobby looking high school girls walking away with large portions of it and initially though “What the …” But I later I found out they were taking them to the families with little children at emergency evacuation areas. Very perceptive of them, and a very kind thing to do indeed.

A strong voice
Yesterday, I was impressed and touched by the actions of my neighbor’s 13-year-old-boy. He was home alone when the earthquake hit. But instead of hiding, as soon as the earthquake quieted down, he jumped on his bicycle and rode around the block repeatedly shouting at the top of his voice, “Is everyone alright? Is everyone okay?” At the time, there were only women and children and the elderly in the homes. I cannot describe how comforting it was just to hear a strong voice asking if I was okay. Thank you!

Not enough money
At the store where I work, a huge group of young men suddenly came in to buy booze. One of them suddenly said, “Oops, I only have enough money to buy booze, I can’t donate..Forget the booze, maybe next time!” and instead he put ALL his money into the disaster relief donation box. One by one, every single one of the army of youths threw all their money into the box after him. What a heart-warming sight that was!

Malaysia, we are a caring nation, right?
So, pray for then, you can even give a little donation to them..saya pun taktahu kat mana sumber..lol ==''
I dedicate this song to people in Japan! :)
Thank you Justin for this beautiful song ever!








Peace & Love
Stay Tuned
Assalamualaikum

   ♥   

Me + Friends = Awesome!

Assalamualaikum.
HelloWelloSwellow
LETS BE HAPPY! hehehhee..
Nice equation right? Yea..I know..haha..if you guys out there still can believe it, make an experiment about it..the hypothesis absolutely be accepted. hehe. As a matter of course, the combination is like booom! Awesome..trust me..if you seriously dont know whats the meaning and feel the friendship, you are so lame and            you describe it yourself. hehe..
So, yesterday, yeahh, awhsomee! 
Me, Anissa, Aida, Sarah, Najihah, Azmah and and and Fatah..hehe..awwww, thankyou boy :)
Seriously, from morning until evening! warghhhhh...selama 16tahun hidup, ni 1st tyme keluar dari pagi smpai petang..weeeee..hehehe..thankyou Ibu :D
Ni lah Al-Kisahnyaaa..hehe..pagi tu pergi Muzium Seni Pahang..ada exhibition. Tortura which was totally FUN! Get it, just fun okay? Patutlah Muzium ni tak ramai pengunjung, dorang sendiri yang tak tahu tarik pengunjung..huh..sbgi pengunjung kami mestilah nak yg terbaik bila lawat tempat tu..kan? heheheh..bnyk betol membebel..hehe..tpi mmg kejam kan pembunuhan zaman dulu..dorang siap seksa lagi..eshh eshh eshh..apa nak jadi lahh...sangat kejam tau alat yang dorang gunakan..I mean it..sangat kejam! HUH
Okayy, then, after Muzium, ECMall! Yeayyyy..besh giller ahh jalan kaki g sana..hahahaa..sampai takley tido malam sakit kaki jalan bnyk sangat dalam satu hari..fuhh..pegi ECM saja-saja je..ada taekwondo kat sana..haha..hebat gilerr dow! Perlawanan tu..iskk..perempuan tu siap tendang kepala lagi! Fuhhh, hebat hebat! Tendang kepala okay? haha..then, g makan and jalan-jalan..makan kat FoodCourt jehh..habis, susah sangat nak buat keputusan..siap nak e-jus lagi..heh..senang cerita kita semua pergi FoodCourt..hehe..macam macam ada! :D Then, jumpa ramai kat ECMall..ada org tu kan, ramai betol jumpa member dia kat ECMall..siap jumpa cousin dia lagi..hehehehe..sy apa lagi..salam la kakak tu..cousin dia..hehehhee..weeee...segan lah salam dgn family awkk...kihkih..hehe..then, tgk baju kat Parkson..wahhh..ingt nak beli..then, tak jadi ahh..hehe..lepastu jalan jalan jalan dan jalan..hehe..beshh beshh! Dapat jalan sebelah dia lama lama..weee..seronok! Then, taktahu nak buat apa..hahha




Pergi Megamall pulak? yeayyyyy!! JOM :D
Then, jalan lah kaki g Mega..wowoowowoooww.hebat tak? haha *org lain pun buat mende sama kot* hehe..masa kat Mega tu g beli Ice-Cream MCD yg sehengget tu..je! HAHAH..ok latuh..then, dia nak balik dah..hmmmmm..sedeh tahu! Nape balik awal sangat? Dia yg ajak org dia yg balik awal :P Lepas dia balik tuh, makk aihhh..bosang gila kot..nasib baik Ica and Aida ada..hmmm..pergi beli air kat 7E.hehe..sedap sedap..haha..pahtu g beli perfumee..hhaa..Anissa! Since when?? :D HAHAHAHA..kalau sesiapa yg kenal Ica, we know that she will never do this thingy..tapi setiap org akan melalui perubahan rite? heehehe..nothing wrong with that..hehe..Ica beli perfum kat Watson..haha..apa bende entah nama dia..Pollace ke apa entahh...ehhhh, silap..Pucelle..haaa...ye ye..Pucelle..wahhh..agak wangi perfume tu..ingt nak beli sama dgn Ica..tapi perfume kat rumah pun tak pki..hmmm..then g popular then g cari CD lagu.heheh..ingt nak cari yg tak ori punya..yela..murah kan..hehe..tapi masuk dalam satu kedai CD tu..teka harga dia berapa? RM90+ MasyaAllah..bawak ayah g beli pun, mcm dapat...haha..harga sama je gdn CD cite Korea..haihhh..then cakap kat salesgirl tu..takpelahhh..terus keluar dari kedai cd tu..hahaha..mahal giler..mahu tertelan air liur tgk harga dia..sy cakap lah kan..iushhh..mahalnyaa! :O Salesgirl tu jawab..ini ori punya maaa..then, sy ckp oohhh....hahaha..jgnlah contohi sy ye? beli la yg ori tau korang semua..walaupun harga cekik darah :/ erkkk..* ckp mcm ni, kene saman kang baru tahu* HIHI..Masa awk balik tu, dapat jumpa adik yg comel gila tu..haha..serious comel mcm adik sy..weeee..haha..*waittt..adik sy tak comel langsung, k?* hahaa..kejam sungguh la..rasanya tu je nak ceritaaaa..lol..hehe..sy ingin megucapkan terima kasih kepada semua kawan sbb sudi keluar semalam..sgt sgt sgt seronokk..and and and..kan best kalau semua boleh pergii..kan??hmmmm..takpee..tkde rezeki..haihhhh :( And you, thanks for colouring my day with rainbow! Ok, tu je nak cerita...BYEP!
P/S: Do you know how much much much and much I miss you? :'(



Peace & Love
Stay Tuned
Assalamualaikum

   ♥   


Monday, March 14, 2011

Tortura..yeahhh :O

Assalamualaikum
HelloWelloSwellow! How are you my lovely readers? Hope you enjoy your holiday and had a gleeful weeks! Yeayyy...nanti nak keluar dgn Flavour Love! HEHE. tapi ada certain je yg pergi...yg lain tak dpt g..ada yg balik kampung..wow..tak sabar rasanyaaa...well, place Muzium Seni Pahang..hehe..yeayyy..cant wait! Nak tgk pameran Tortura..wallawehh..gonna be awesomee! Tortura? hmmm...pasal pembunuhan zaman Eropah dulu...wow..mesti meremang bulu roma :D Emm, dorang ckp, semua peralatan yg digunakan untuk pembunuhan mmg dibawa daripada Eropahh terus ke Malaysia..hehe..wowowoowowow...hebat lah Malaysia..(konon)..haha..anywayy..jomlah kita beramai-ramai ke Muzium Seni Pahang..bukan jauh sangat pong..kan? heheh..korang tak minat ke dgn Sejarahh?? Sy tak minat gakk! HAHA..lol..tapi kalau g Muzium..mmg best..bcos you dont even need to study..at all..kalau tgk depan mata, dah boleh ingt terus...rite? hehhe..just say yes ;) HAHA
 Tortura - anggap je mc Torture..suffer..perghh..well, I found this in wiki :)
...any act by which severe pain or suffering, whether physical or mental, is intentionally inflicted on a person for such purposes as obtaining from him, or a third person, information or a confession, punishing him for an act he or a third person has committed or is suspected of having committed, or intimidating or coercing him or a third person, or for any reason based on discrimination of any kind, when such pain or suffering is inflicted by or at the instigation of or with the consent or acquiescence of a public official or other person acting in an official capacity. It does not include pain or suffering arising only from, inherent in, or incidental to, lawful sanctions. --UN Convention Against Torture

Heheh..seram gak lahh baca pasal Tortura ni..ganas gak org zaman dulu..kan? I mean..ganas sesangat! Ishhh...ganas sangat!! Waaaa...ni ada gambar..


Perghh..sebelum ni handsomee..kan??
Uishhhhhh :O
Ok la..tu je nak ceritaaa :)
TORTURA - SEKSA DAN MAUT..weeee...
Jom pegi exhibition ni beramai-ramai..haaa, teringat...mcm kes Nureen Jazleen tu kan?? hilang lama pastu bila jumpa..muka dia dah berubah daripada wajah asal..Astaghfirullah Al-Azim...
OK BYE!

Peace & Love
Stay Tuned
Assalamualaikum

   ♥