BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 6, 2011

matter of fact, camping ;)

HelloWelloSwellow!
Gosh, lama gila kan tak update blog..kesian blog ni..dah berhabuk dah. haha..so, SMKAA camping...masa registration tu, mmg eager lah kan..hahaa..masuk je dalan bus, tak habis2 suruh bus jalan cepat..haha..(bukan sy yg cakap, org yang eager sgt lah kan) sampai sana! HAHAHHA..agak melopong mulut tgk keadaan ye, mmg tak sangka! tyme tu jugak rasan nak balikkk! grrrr..mmg best la aktiviti..tapi bab khemah mmg hancus..1st April-3rd April, tak tidur nyenyak langsong! Tahu tak khemah kitaorg cemana? yg open concept tu..dah la takde penutup, main terbukak je...mmg geram gila bila dapat..dgn katak nye merata! dgn sarang semut nye! dgn cengkerik nya! dgn spider besar nya! dugaan dugaan..mmg dugaan sesangat...bab semut tu tak boeh tahan..geli tgk dia bersarang...dgn ulat bulu nyaaa! Kem Seri Damai mmg ter......! HAHA..bnyk sangat serangga..geli..then, bila masuk sana, kene lalu kawasan hutan..mmg hutan la kawasan dia..pastu bila dah sampai..amik nahhhh! Tahi lembu FRESH punya, merata..jgn ckp, mmg merata..yg dah kering pun ada! Ada abg form5 tu cakap, ni tapak perkhemahan ke kandang lembu? hahaha..lawakk! Oh ya, and khemah sy, betol2 sebelah tahi embu...goshhhh! Another torturing moment..and the most awesome part is, tempat tidur saya, sebelah je dgn tahi lembu, okkkk! Jauh SIKIT lahhh, takkan dekat sangat -.- And as usual, 1st day, mmg tak mandi..hahahhaahhaaha...ok ok.. act mandi pukul 2am! Tyme tu takde org kan? so, mandi la tyme tu...air dia, mak aihhhhh, sejuk beku takat negative berapa entah (over) mmg best mandi pagi pagi..hahaha..ni bukan setakat pagi je..awal pagi..then, tidur, mmg segar dapat tidur..well, act bukan tidur pun..hahahha..gila apa nak tidur..takut spider masuk telingaaa...padahal padahal padahal, Wahidah kata sy tidur mati..haha (mmg betol pun) kawan sy tidur siap pakai anak tudung..haahha..takut benda masuk telingaaaa..bilik air mmg jangan cakap lahh kan..dissapointing! Open concept gak! Takde bumbung ok? Hello Ariana, kalau nak selesa sgt takyah pegi camping..hahaha...(cakap kat diri sendiri) Tapi, agak agak lah kan. takkan takde bumbung kan? lol...dgn dinding dia retak nyaa..kalau org intai cemana, dgn bilik air semua tak boleh pakai! bayangakn bilik air ada 4, satu pun haprak, takde elektrik dan takde air..sumber air, cuma air paip yg ada kat luar tu...haihhhhh...nasib nasib...(bnyk betol comment) So, malam 1st tu, makan maggi curry berapi..takde maknanya berapi...saja je propa..makan dalam khemah..hihi..mmg best..then, dah makan tu, buat apa entah..ahaaaaa, sentri..sy jaga pukul 4am - 5am..takde maknanya nak menjaga..tyme tu tgh membuta....hahaha...agipun takde org yg jaga..takut sy nak berjaga...dahlahh khemah sy, belakang tu, mmg hutan...grrr...takut oouhh..

Well, second day, penat tak terrkata!  HEHEHE..bnyk aktiviti yg menyeronokkan..ada treasure hunt, latihan kawad, jungle trekking, river crossing, backwood, night walk, culture night..so, mmg best! Sebelum masuk hutan tu, mmg squad tu dah bagi warning kat kita org, dalam hutan ni kene jaga bahasa, jangan celupar and all that..then, dia suruh masukkan seluar dalam stoking...takut pacat...heh..geli betol! HEHE..part paling best adalah...*drum rolls* river crossing and jungle trekking..terbaik dari ladang..AWESOME ok?! :D Goshhhh, terlalu awesomeeee! Sy nak lagi...wahahahha..tapi tyme jungle trekking and nak tunggu turn river crossing tu, kerengga merata! Dah la besarrr..like seriously, besarrrr! HAHA..takut gak dia masuk baju...seriousnya..besar..takutt..trek masa jungle trekking tu bahaya..pokok berduri nya, dgn ada buluh nya..mmg adventurous sungguh la..hehe..river crossing..WOW! BEST GILOOOOOSSSSSS! Tak terkata bestnyaa...air mmg dalam dan deras..kene pegang tali untuk seberang..air paras dada...perghhhh...hebat kan? hahaa..mmg hebat..dah lah tanah licin! tanah liat kan? entah.kot..mmg licin gila! hehe..sy rasa kalau sy terlepas tali tu, mahu dibawa arus..hehe..tapi mmg two thumbs up! Squad yg jaga kita org tu, semua sporting and ting tong sikit..so, takde la pressure sgt...kene turun curam..hahhaa..sliding tu! terus masuk sungai...sejukk! Then, as usual, tak lengkap kan kalau tak pakai mask? hahaha..semua kena pakai mask, then, muka mcm zombie! :D Lepas 1st river tu, kena seberang anak sungai..seriously, bau sampahhh! Mana taknyaaa, ada sampah dlm tu..bayangkan, kitaorg semua mandi air sampah..hhehe..hebat kan?! HAHAHA :D Then, river crossing lagi..yg 2nd ni, mmg bahaya..arus kuat gilos..dan sejuk..haha..serious cakap, menggigil duduk dalam tu..mulut pun...terketar ketar..serious sejuk..dorang cakap, masa yg 2nd trip tu, tali tu cabut..huhu..naseb baik semua selamatt..squad tu mmg hebat lah jugak kan..dapat seamatkan dorang..haha..then, lepas 2nd river crossing, jalan dalam hutan balik..jalan jalan jalan, amik nahhhh! Baik punyaaaaaa...kene guling dalam lumpur..mmg sedap lah kan? hahaha..serious kene guling..pastu merangkak...warghhhhhh...masa 1st tyme tu, dengar org yg 1st buat..jatuh je dalam lumpur tu, bunyi mcm tahi lembu jatuh...hahahaha..tahu tahu jelakan betapa pekat dan likatnya lumpur tu..satu badan penuh lumpur...bila dgr je, kitaorg semua mcm...WOOOOOOOAHHHHH! Serious kuat :O Hahaha, tyme ni redha jela badan dah kene lumpur....geli tahu tak? dah la berbau...yuckkkkkkkksssss! (tapi buat jugak) haha, kene la tunjuk macho, kalau tak buat kang, rugi pulak bayar kan? (alasan) AHAHA..mmg seronok sangat! HEHE..then, masa nak balik tu, serious sy lari! HAHAHHAHA, berlari tersangat laju kerana berebutkan bilik air nak mandi....sy org kedua sampai..tapi! org paling last yang keluar bilik air...HUH..geram giler...semua g rampas air..jaddah apanyerrr! tak boleh nak sabar langsung..HEH..budak asrama, biasalah tu, dorang ingt khemah tu bapak dorang punyer...haktuihhhh! SESUKA SUKI je..pentingkan diri sendiri betol..


THen, malam tu ada Culture Night..hehhe..St. John punya persembahan entah apa2..hahaha..serious entah apa-apa! :D dgn tak practice nyaaa..ada tema..tema dia, Sayangi Alam Sekitar! Kita orang buat siap ada org sesak nafas lah, bagi CPR lahhhh..haha..lawak gilos..rasa mcm memain je buat benda ni...then, malam tu ada BBQ..agak sedap lah jugak..pastu tidur...haaaaaaa! Part ni paling best ni..NIGHT WALK! Serious serammmm! Cikgu kejut pukul 1:30am...hahaha..dgn mata masih layu, pakai sweater..jalan pun mamai lagi tyme tu..sikit je org yg terpilihhh..hhaha..maybee sbb tak cukup masa kot..So, sy yg taknak ni terpilih! Yg nak tak dapat, yg taknak pulak dapat..heh..geram sungguh lahh..cikgu cakap, perempuan boleh jalan pair, lelaki sorang2..sy jalan dgn Farzana..perempuan ada 36org je..kitaorg pair yg ke 4! Ce bayangkan, dah lah takot, dapat pulak awal2..huhuh...so, jalan2..tyne tu berdebar Allah je yg tahu! Nak terkeluar rasanya jantung ni! Tyme melangkah tu, mcm2 bunyi ada..grrrr..seramm..dah ah tepi semua hutan..then, sy jalan nonong je..mmg taknak pandang tempat lain..serious gelapppppp!! Then, dgr ranting patah!!!! Tyme tu, mmg kecor perot habis lahhhh! Yg sy nmpk hanyalah pocong! IYEEEEEE! Pocong..haha..tapi korang, jangan lah percaya..pocong ni dorang buat..tyme nampak pocong tu, mcm2 baca..heh..then, dia pergi  goyangkan pokok tu! Mak aihhhhhh, sy pun jalan makin laju...then, pocong tu mcm nak kejar kitaorg..warghhhhhhhhh...!!! Apa lagi, menjerit lahhhh kitaorg..sebenarnya tahu, dorang yg buat, tapi dalam keadaan gelap gelita tu, tak fikir mende dah! Mmg takut gila! Then, dah habis menjerit tu, Farzana pulak g cakap, Janganlahh buat kita org mcm ni...hahahaha..tyme tu sy nak tergelakkk lah, tapi kena tahan, kita mana tahu bende tu betol ke tak, kan? buatnya betol? amikkknahhh! haha..kecot perot..then, dah sampai tempat tu, semua org berkumpul..warghhhhhh! Takut..lelaki kan kena jalan solo kan? dorang standard je jalan..mcm takde apa yg berlaku! Mmg berani betol! Tabikkk springgggg! :D Then, masa berkumpul tu, dorang cerita lah, sebenarnya mcm2 ada! HAHAA, ada kain putih terbanglahhh, beruk ikut dari belakang lahhh, ada orh duduk mencangkung kat tepi tulahhh, ada permepuan duduk bersila tgh jalan lahh..huhu..mmg takut! Then, ada org suluh lampu kat muka...makk aihh, nasib baik kita org tak kena..maybee sbb dia tgk kitaorg takut sangat kot, hehe..tapi tyme ranting tu mmg serious takut! Grrrr, ada org ikut dari belakang, fuhhhh! Then, FYI, dalam yang terpilih tu, sy dgn Farzana je yg menjerit..wahahahahha..malu betol..kihkih..then, dah semua org samapi tu, kene lalu balik jalan yg sama, pukul 3:45am baru habis..tak sempat org lain nak buat..tyme balik ramai2 tu, lagi takut..mmg rasa lain gila..serious lain..huh..then, sampai khemah, cikgu kira bilangan, semua cukup, basuh kaki, apa laggii, membuta balikkk! :DD


Then, next day, cerita lah yg kat sesiapa yg tak dapat nak Night Walk tu, dorang semua tak puas hati sbb tak dapat..haha..dorang tak rasa..pagi tu ada kawad kaki..untuk GO, Polis mng, untuk NGO, St. John Ambulans mng! HEHEHE, bangga kejappp..St. John mng kawad..hebat lahh..hahaa..then, ada telematchh, tyme telematch tu, sy tak join, g kemas khemah semuaaa..grrrrr, baju basah, berat beg jew..then, pergi makan..pastu, ada penutupan..tyme penutupan tu, ngantok gila! HAHAHA, pengetua cakap syok sendiri kat depan, kita org semua dah lah ngnatok, naseb baik dia tak cakap panjang berjelaaa! HEHHEE, then, penyampaian hamper..then, balikkk! Kesian St. John dgn PBSM, kita org terpaksa tggu 15minit untuk bus sampai..HEH, cikgu pun satu, g reserve 4 bus je! Mana cukup..adoiiii..bila dah sampai sekolahh, semua dah balik..hahaha..tinggal bebrapa org je yg belum balik..ohh ya, tertinggal, supposed kena masak sendiri, sy tak masak langsongg.haha..malas! :D


So, tu jelahh camping tahun ni, yg takbest cuma khemah yg kitaorg dapat -.-
Entah apa2, dapat yg open concept gitu..adoihhh..hehee, overall, best! ;)




Peace & Love
Stay Tuned
Assalamualaikum


   ♥   


No comments:

Post a Comment