BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, July 31, 2011

its coming!

Assalamualikum. hye. korang tak rasa ke tahun ni cepat berlalu? ahh, tahun lepas pun sama..rasa cepat sgt..saya rasa mcm saya baru masuk form4! Tup tap tup tap, dah nak akhir tahun dah. its coming! Whats up?! PUASA GUYS! P-U-A-S-A! Yeayyyyy! Setiap org Islam akan gembira bila tibanya Bulan Puasa? Sbb apa? haha..eager nak puasa dan beribadah? I dont think so! Mesti mesto nak looking forward untuk Raya kan? hahaha. Agak dah..sama la kita -.- Kenapa kita susah nak fikir kan, kalau puasa dapat tingkatkan ibadah? Emmm, mmg susah kot nak fikir gitu coz, saya bukannya alim sgt. hehe. TBH! *to-be-honest* Kay then, Ramadhan ni sebagai titik transformasi! YE! Alhamdulillah, kerana limpah kurniaNya, dapat kita dipanjangkan usia untuk berada dalam bulan yang penuh rahmat ini iaitu, Bulan Ramadhan! 

Tahu tak....“Sesungguhnya telah hadir bulan Ramadhan, bulan berkat, Allah telah mewajibkan ke atas kamu berpuasa, dibukakan pintu-pintu syurga, ditutup rapat pintu neraka dan  ditambat para syaitan,  Di bulan ini terdapat satu malam yang terbaik dari seribu bulan. Sesiapa yang tidak berusaha mendapatkan kebaikan-kebaikannya sesungguhnya dia rugi.”   
(Hadis riwayat Ahmad dan An-nisai)

Hebatkan bulan ni? hehehe. Conclusionnya, siapa yang buat jahat pada bulan ramadhan.....bermakana bukan hasutan syaitan..haha...fikir2 la sendiri.
Marilah kita rakus dan haloba mencari pahala. YE! *erm, utk saya jugak nasihat ni* hehe..
Malam Seribu Kebaikan? YES! Malam Lailatul Qadar! HEHEHE. *selalu terlepas* 

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak!
Puasa penuh ye untuk kaum Adam. hehehe..jangan ponteng! xD
Kaum Hawa, dah ganti puasa? :P
Kalau tak ganti, kene ganda. lalalalalaalalala :)
Ayuk, berubah ke arah kebaikan pada bulan yang mulia ini. hehe
Changing for good ain't a crime, peeps.


Okay. like seriously, apa motif gambar ni? bla bla bla.
Haha. its baju kurung. not kimono okie! :P

Wajah gembira sbb esok nak puasa..kot! :D


                                                                                                                     Love, me.

Friday, July 29, 2011

Try this!

Asslamualikum. hehe. hey korang! Try this! Saya jumpa ni dalam blog Telordibasuh. the awesome illusion ever!


Yes, this is it. caranyaa..tgk gambar ni..then, berdiri 5-6 langkah dari lappy atau komputer korang dan perhatikan balik gambar ini. korang akan nampak wajah ni bertukar tempat. hebat kan? try dis out xD

                                                                                                                     Love, me.

Saturday, July 23, 2011

typical.

Well. Assalamualaikum. hehe. apa khabar rakyat sekalian? *over. hehe. yeahman. korang pernah tak rasa annoying kat someone bila dia bergambar mcm *aapapapapapaentah* mcm mengarut gila. kenapa kena kerutkan mata? ahh, nmpk mcm desperate. oi, ingt handsome ke gitu haaa? errr..mcm apa je. dorang ni mcm retarded tahu tak? uhhh..have I told you that they are annoying too? haha. kay. AAAAA. saya betol2 dan sememangnya nak tahu apa motif dorang buat gambar gituuuuuuu? apa? macho? ke....nmpk cool? or....nmpk....high class? to me, oh peh-lis, jgn perasan! Ah, whatsoever. haha. ahaaa, satu motifnya, saya rasa...xnak tunjuk eyebag? gitu kan? haha. jadah menda apa entah. then, perempuan or cute gals yang perasan lah kan. haha. kenapa kenapa kenapa dan kenapa dorang bergambar mesti kamera dari atas? kalau atas sikit tu tak mengapa lah..ni like atas sgt smpi mata putih je nmpk. hahahha. HOMAIGOD. *I pulak terover. ohhh, tak faham tak faham..nak tunjuk angle yang baik and pose yang menarik, gitu?  OR! nak tunjuk something yang....err...lepastu lepas tu..hahaa. kenapa nak muncungkan mulut? durrrr. nak tebalkan bibir ke apa ni? haha. dan kenapa perlu kembungkan pipi?!?!?!?! ANNOYING TAHU TAK? Well, to some people, maybe dorang akan ckp...wow...cutenya babe...to me. thats pathetic. mcm tak ada gaya lain. hahaa. dan lagi satu?! Perlu ke pki specs yang mcm nerd tu? trend? ahahaha. saya mmg suka troll org. Yea, like..whatthefactor? hahha. apa jaddah nak pki specs that makes you look like a nerdy? tak suka tak suka..whatever..gambar you kan..bukan gambar I pun. HAHAHA. but, not to say lah kan..comel jugak sebenarnya..kay..ni bukan nak kutuk or apa..just nak luahkan perasan. hehe. one thing, saya dah naik menyampah tgk style gmbar yg mcm tu! 

                                                                                                                     Love, me.

Thursday, July 21, 2011

random

Assalamualaikum. haha. very very tertarik yang teramat sangat sungguh membaca entry Blog The Other Khairul tu. haha. where, thats true indeed. like seriously. haaaa, setuju giler!

Aku rasa korang sendiri dah tersedia aware dengan situasi cute girls always get the popularity kan? Kadang-kadang, blog awek tu comel tak best pun. Entry tulis pasal "Hari ni saya makan chokelat bersama pisang. Tapi tengok-tegok, ada 200 comments. Tapi bila awek yang tak comel tulis benda yang sama, mesti dapat kosong comment. Double standard. Well, mostly yeah. As for the Facebook, every hot girl just need a "Hmm" or "Hurm" or "..." or even sayings yang berlambak jumpa kat google search and then, guess what, seluruh lelaki akan like dan comment. Feeling like a boss. Feeling like sekali petik, 10 yang datang. Sekali on YM, 10 yang buzz. Sekali buka facebook, 10 likes. For ugly girl? Umm. Sorry, but you need to work hard for that.
True story. #theotherkhairul.

For ugly girl? Umm, sorry, but you need to work hard for that? oohh, terasa! ha ha -.- 
Haha. pelik gak. kadang-kadang pretty girls update pasal benda yang seriously like........erm, berpuluh like..even worst, beratus like. haha. apa-apa jelah.
Well, typical org kan, kalau prmpuan yang post benda2 mcm ni ni, for sure lah dia akan lable prmpuan tu sbgi JEALOUS. Well, obviously not. ada lah sikit -.-
Yala, pretty gals always got the chance. haihhh

                                                                                                                     Love, me.

Sunday, July 17, 2011

Alhamdulillah ;]

Hey. Assalamualaikum. Just a sprinkle of updatee. Saya dengan ini, sudah berjaya menghabiskan puasa ganti selama 10 hari wooo. Alhamdulillah sesangat. hehe. hari ini last. tadi berbuka makan nasi goreng pedas dgn telor mata kerbau yang kuning separuh masak. mmg kedebabooom! HEHE. then, abg buat burger oblong. saya mkn daging burger oblong 2! Amik naa. ni melantak ke apa. Astaghfirullah Al-Azim. haha. tapi, mmg sesesesedap gegiler sbb dia ada black pepper dan mkn dgn chilli sos. oh. heaven. -.- haha. sy baru nak Raya yang tahun lepas punyaa! YELA kan, org ckp kalau habis puasa baru boleh raya. hehe. em, sesiapa yang tak ganti puasa tu lagi, gantilah cepat2 ye. jgn ganti last minutee..makin malas nak ganti rasanya nanti. haha. Puasa pun dah nak dekat. wow. Ramadhan kali ini ada perbezaan tak agak2nya? hmmm. entahlah, yang penting ibadah puasa wajib ditunaikan! Chaiyokk! *puasa dok lagi -.- OH AHAAA, next week ada test! Just imagine. 9 subjek utk 2 hari?! Kena struggle utk study. satu hari je dah lima subjek. mmg best gini..ada ke patut 2hari je?! Mmg pecah rekod betol. haha. wish me luck ok! :)
Okay, itu sahaja. Fatah, saya windu awakkk lah! :) *kaytaksabetbye.

HYE. saya dah habis ganti. anda?
Haha.huduhh dan chubby!! xD 
Love, me.

Saturday, July 16, 2011

Blisstred.

Assalamualaikum. hehe. hari ini sangt busy! BUSY! HOH. sakit kaki serta tangan. hehe. tadi ada Hari Koko. Kira mcm Karnival SMKAA. beshh! Org luar boleh dtg! Awesome kan? 1st time SMKAA maju -.- Apa lagi nak ckp, OH AHH, jumpa Ica, ahh. rinduu! Atleast dpt jmpe sekejap pun jadi lah. hehe. tadi nmpk bnyk makanan. woahh. yang sedap sedap. wahhh! Tapi saya hanya beli murtabak maggi. sedap. tu je dpt beli.. cisss cake betol la. hehe. Kupon tukar rm10. belanja 3ringgit lebey je. makk aihh. lagi rm7+ tu kira burn mcm tu aje. tak boleh nak tukar! ADA KE PATUT! Cikgu, saya tak halalkan duit tu langsung tahu tak! HEHE. Gurau je..kot..tapi mcm tak mendapat sambutan je SMKAA ni. haha. and saya masuk pertandingan DRAMA. Goshhh, berlakon mcm apa je. ahahaha. serious. yang lain semua ok. saya sorang je mengarut. then, harap menang. cehh. dan lagi satu, keuntungan tak kira lagi. hehe. harap2, untung la kan...siapa nak rugi wei. haa, tu je lah nak ceritaaa!

Just fake a a smile but you wont see.
Tired smile.
Im in green.hehe
Love, me.

Wednesday, July 13, 2011

Appreaciate your friends!

 Have you ever wondered which hurts the most?
     Saying something and wishing you hadn't?
     Or saying nothing and wishing you had?
     I guess the most important things are the hardest things to say. Don't be afraid to TELL someone you love them. If you do, they might break your heart... if you don't, YOU might break theirs.
     Have you ever decided not to become a couple because you were so afraid of losing what you already had with that person?
     Your heart decides whom it likes and whom it doesn't.
     You CAN'T tell your heart what to do. I t does it on its own... when you least suspect it, or even when you don't want it to.
     Have you ever wanted to love someone with everything you had, but the other person was too afraid to let you?
     Too many of us stay walled up because we are too afraid to care too much... for fear that the other person does not care as much, or even at all.
     Have you ever denied your feelings for someone because your fear or rejection was too hard to handle?
     We tell lies when we are afraid... afraid of what we don't know, afraid of what others will think, afraid of what will be found about us.
     But every time we tell a lie, the thing we fear GROWS stronger.
     Life is all about risks and it REQUIRES you to jump.
     Don't be a person who has to look back and wonder what they WOULD have done, or COULD have had.

*What would you do if every time you fell in love you HAD to say good-bye?
*What would you do if every time you wanted someone they would never be there?
*What would you do if your best friend died tomorrow and you never got to tell them how you felt? (even if YOU DON'T CARE ANYMORE)
*What would you do if you LOVED someone more than ever and you couldn't have them?
*What would you do if you NEVER got the chance TO SAY I am friends with all of my family and they know I love them?
*People live, but people die. I want to tell you that you are a friend.
     If you died tomorrow (God Forbid) YOU WOULD BE IN MY HEART. WOULD I BE IN YOURS?
     IF YOU care about me as much as I care about you, you will send this back.
     We might be best friends one year, pretty good friends the next year, don't talk that often the next, and DON'T WANT TO TALK at all the year after that.
     So, i just wanted to say, even if I never talk to you again in my life, YOU ARE SPECIAL TO ME and you have made a difference in my life.
     I look up to you, respect you, truly cherish you, most of all I CARE about friends.
     Send this to all your friends, no matter HOW OFTEN you talk, or HOW CLOSE you are, and send it to the person who sent it to you.
     LET OLD FRIENDS know you haven't forgotten them, and tell new friends you never will.
     Remember, everyone needs a friend someday. 
You might feel like you have NO FRIENDS at all, just remember this e-mail and take comfort in knowing somebody out there CARES ABOUT YOU AND ALWAYS WILL...
     I care about YOU!!

This is taken from Hlovate, 5tahun 5bulan :)
Ye, hargailah nilai sebuah persahabatan!
Love, me.

KepadaNya jua..

Assalamualaikum. Kita kalau berdoa tu mudah je sebenarnya. Kalau tak tahu doa arab, lafaz je dalam bahasa melayu atau apa sahaja yang terlintas dalam hati. Semua itu ilham Allah. Mintak apa sahaja,nyatakan apa sahaja. Buat macam recite daily journal. Apa yang kita dah jalankan, apa yang kita sesalkan, apa yang kita syukurkan, dan apa yang kita harap diampuni..ahhh, segala hal. Harapan kita untuk merubah dan mengubah. Harapan kita untuk masa depan yang indah. Just simple to talk to Him. Dia sentiasa mendengar sebab dia maha mendengar. No matter how you say it. No matter when and where. No matter what. Doa itu wireless. Dan coverage dia masuk satu universe! 

Sesungguhnya bukan mudah untuk berubah dari tanpa ke arah sejadah..dari tepi jalanan ke sujud menghadap Allah.
*Hlovate

Love, me.

Sunday, July 10, 2011

A day to remember.

We all have a day to be remembered, aite? hehe. mestilah kan. hehe. nahhh, dont want to talk much. I dont want to spoil the magic..errr! durr -.-
He bought for me a present! Me likey. shuhhh, secret. hehe.and I bought him...nothing! Okay, like seriously, I dont know what I wud like to buy for him. He's someone special. ceh. We got the same colour. hehe. thankyou for that day! Thankyou! Like I meant it.

He looks super duper cute!

Errr! Apa ni -.- huduh gle.
Love, me.

Sun Day

Haaa, just a short and simple post. Okay, tadi tdo. haha. then dalam 7.10pm ibu kejut. haihhh. dah maghrib lah katakan..nak tahu tak saya mimpi apa? mainan tidor gila! Okay, saya mimpi sy tgh bukak blog then nampak bnyk iklan! Bnyk org letak iklan! Woahh, mulalah jadi kaya ni. cehhh..tapi dalam hati ckp, ala mesti berapa sen je dpt..TAPI! ahhh, baru nak checkk...ibu dah kejut. aduhh..mmg spoil gle tau. huhu..yelaaa, kalau ada bnyk iklan kan dapat earns dari Nuffnag. aihh..sekarang ni, langsung takdek..haha..what a lie! Kenapa lah mimpi tu tak jadi kenyataan? huhu..sedih jap. err...kbye

Love, me.

Saturday, July 9, 2011

sahabat

Sahabat? emm, entahlahh. im tired of this issue yang mmg takkan pernah habis sampai bila2..i guess..keadaan dah mula berubah. mmg totally different from the past. saya dgr cerita satu pihak je. this is getting worst! Setiap hari ada je mende yang nak dibualkan atau digossipkan.. saya mmg taknak dan takkan salah sesiapa sbb saya masih sayangkan persahabatan ini. tapi kalau saya je yang ambil berat? apa gunanya? apa? kawan biar beribu..tak menjadi masalah..perjalanan hidup masih panjang untuk diteruskan, kan? haaa :) Ramai lagi org kat luar sana yang akan kita jumpa..sekarang cuma permulaan..

Kuatkan semangat, Ariana. Kuatkan semangat.

Love, me.

Friday, July 8, 2011

Friends?

**this post have been deleted by the owner.
  Offensive to the other side. 

Sunday, July 3, 2011

The great Homemade Apple Pie

Assalamualaikum..second post for today. haha. excitednya mengupdate blog -.- 
Yesterday, my mom made Apple Pie. haha. good but! tertinggal satu ingredients untuk filling! All-purposed flour! HAAAAA, nahh, sokay, 1st try kan? it turns out well and yummy. can resist! I love the blend of lemon and cinnamon taste in the filling. GAHH, with the fresh and hot apple juice. ahhh, this make me swallow my salive. haha. anyway, it was awesome and a success effort made by my mom. heeee. peek-a-boo everybody :D


Thankyou mom for this delicious homemade Apple pie.

Yeah, next week nak try buat chicken pie pulak! AHHH, cant waitt! then, chocolate pie! Fuhhh :D We'l see..haha..I do think my mom should be a chef..jiran cina bkang rumah ni pun suruh ibu tlg masak masa rumah dia ada function..haha..*cehh, padahal, jiran belakang rumah je* haha, biarlahh :P jealous much? ;)
~Cause you're the Apple to my Pie~
HAHA *outofta topic*
Love, me  


Rejoice

Assalamualaikum and a very good....night. haha. Yeah. just a crap updates. wanna share with ma friends! Yesterday, erm, got jual2 thingy in conjunction with SMKAA's walkathon and 1Murid 1Sukan 1Malysia. YEAH! Cool ryte? I know. Malaysia is just too awesome!..with this kind of activity. haha. all student with different school run at the same time. Concurrently! haha. cool! Again -.- And sekolah Afzan bertembung dgn Teknik masa lari. SMKAA? dont ask..they started late! OMG! Lateee! about 8:40am in the mowning. sucks rite? kaykay. semalam ada PUM, takdela penat sgt. okay laa.. naseb baik tak kena buat ice-blended, kalau tak, mmg tdo la keje bila nampak katil..haha..then, balik rumah, my lovely mom make potatoes gratine! COOOOOL! ahha. kay, saya suka kentang. ahha, like so-called gila kentang -.- not to foget, with cheese on top! Blasttt! Here's some!







And yeah, I ate two of them! So much delicious :)
Ah! 3 actually :D My mom is a great cooker. yea, be jealous ;P
Some more! Bring me some moree! Yea, thats all for now.

Love, me  


Saturday, July 2, 2011

Short 2nd July update

Assalamualaikum, currently, Im helping my mom making country Apple Pie; recipe by Anna Olson. yeahh. Im helping by just reading the recipe. haha. A good start of July I guess. hehe. hoping that it turns out awesomely! I tasted the filling! Gosh, it was damn damn damn yummy! Taste like...............apple, of course. haha. So sweeeeet :D
< http://www.foodnetwork.ca/ontv/shows/Fresh-with-Anna-Olson/recipe.html?dishID=8947&titleid=116182/> Apple Pie
Link to the recipe, now everybody can try :) *haha, tetibe, amik ayat AirAsia, now everybody can fly. haha :D*
Cubalahh korang :D
Love, me  

Friday, July 1, 2011

July, its seven, eleven

Asssalamualikum. How do you start you first day of July? happy? sad? ordinary? random? extraordinary? etc? As for me, this remind me of SPM! Kayy. shuhhhhh shuhhh shuuhhh, dont wannna think about it. I feel so silly! SPM next yearrr! And, Im still lyke...duhh, relax lah, chill. haha..mmg mentaliti org Melayu, kan? cehh..okay okay, mmg mentaliti saya sorang je sedemikian. haha. nanti dah dekat, mulalah hectic. ya ya ya..WELL, not to say lah kan, next week ada Report Card dayyy! OH YEAHH. My mother will nag when she see my result. haha..Im ready already..my fault..sape suruh tak belajar betol2 kan? hehe..pmr and spm sama jekot..amik 9 subjek juga. haihhh..TODAY, school day was awesome. YEAHHMAN. haha..ada ceramah Israk Mikraj and belajar chemistry je..yang lain, tak belajar. hehe..awesome rite? As for me, that was deadly awesome! haha..no homework. hehe. tapi recently punya homework, like a mountain. *over* For this July, Im looking forward for that thing! YAA, that thing. that thing. awwwwww! MENDE TU LAH. haha..keep it as a beautiful secret..when the time come, Im just gonna smile all day long, enjoying the love dovey moment. haha. gedik kan? OH, LIKE I CARE. haha. gedik kan? memang..
Emmm, how do you feel if your friend acting like seriously damnly annoying?? serabot kan? hypocryte pulak tu..mmg lagi menyerabotkan..ouhhh, saya dah bnyk buat dosa dgn gossiping about her like all time. haha. Ya, kejam? I know. Obviously, that gal, was like no life or what? seriously, retarded copy cat gilerr kay? huh -.-
Kay, i dont wanna start my first post of July dgn bercakap tentang dia. Seperti yang kamu semua boleh nampak, I've changed my backround. yea, just a lil bit of touch up..the past one was seriously lame. haha. lama2 tgk, mcm bosan je..takde yang fresh pun. So, tukar sikit..buang semua cookies yang menyerabutkan tu. haha. make it simple and presentable..
Thats all for now everybodyyyy. WEEEEEE.

Love, me