BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, July 31, 2011

its coming!

Assalamualikum. hye. korang tak rasa ke tahun ni cepat berlalu? ahh, tahun lepas pun sama..rasa cepat sgt..saya rasa mcm saya baru masuk form4! Tup tap tup tap, dah nak akhir tahun dah. its coming! Whats up?! PUASA GUYS! P-U-A-S-A! Yeayyyyy! Setiap org Islam akan gembira bila tibanya Bulan Puasa? Sbb apa? haha..eager nak puasa dan beribadah? I dont think so! Mesti mesto nak looking forward untuk Raya kan? hahaha. Agak dah..sama la kita -.- Kenapa kita susah nak fikir kan, kalau puasa dapat tingkatkan ibadah? Emmm, mmg susah kot nak fikir gitu coz, saya bukannya alim sgt. hehe. TBH! *to-be-honest* Kay then, Ramadhan ni sebagai titik transformasi! YE! Alhamdulillah, kerana limpah kurniaNya, dapat kita dipanjangkan usia untuk berada dalam bulan yang penuh rahmat ini iaitu, Bulan Ramadhan! 

Tahu tak....“Sesungguhnya telah hadir bulan Ramadhan, bulan berkat, Allah telah mewajibkan ke atas kamu berpuasa, dibukakan pintu-pintu syurga, ditutup rapat pintu neraka dan  ditambat para syaitan,  Di bulan ini terdapat satu malam yang terbaik dari seribu bulan. Sesiapa yang tidak berusaha mendapatkan kebaikan-kebaikannya sesungguhnya dia rugi.”   
(Hadis riwayat Ahmad dan An-nisai)

Hebatkan bulan ni? hehehe. Conclusionnya, siapa yang buat jahat pada bulan ramadhan.....bermakana bukan hasutan syaitan..haha...fikir2 la sendiri.
Marilah kita rakus dan haloba mencari pahala. YE! *erm, utk saya jugak nasihat ni* hehe..
Malam Seribu Kebaikan? YES! Malam Lailatul Qadar! HEHEHE. *selalu terlepas* 

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak!
Puasa penuh ye untuk kaum Adam. hehehe..jangan ponteng! xD
Kaum Hawa, dah ganti puasa? :P
Kalau tak ganti, kene ganda. lalalalalaalalala :)
Ayuk, berubah ke arah kebaikan pada bulan yang mulia ini. hehe
Changing for good ain't a crime, peeps.


Okay. like seriously, apa motif gambar ni? bla bla bla.
Haha. its baju kurung. not kimono okie! :P

Wajah gembira sbb esok nak puasa..kot! :D


                                                                                                                     Love, me.

No comments:

Post a Comment