BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 26, 2011

Rayaaaaaa!



Assalamualaikum. yea, RAYA, its coming. baju raya dah beli? haha. Raya kat mana? Cliche gila soalan. Well, raya tak raya..I have good news and bad news..Good news is, homework sikit gilaaa. like seriously serious sikit sesangat. haha..Alor Akar pecah rekod..yea..again..and the bad news is, homeworks sikit sbb cikgu nak suruh study..bukak sekolah, Selasa tu terus exam..whatthefactor? haha. sekolah lain lmbat lagi nak topikal 4, kita org dah masuk topikal empat..apa la pengetua ni..thats why I hate Alor Akar's pengetuaa..like hate so muchie muchie..seriouss, tak boleh tgk muka dia lama2, irritating..haha..what? Blog kan tempat untuk luahkan perasaan. en en en? Raya this year, I cant feel the groove. haha. Ramadhan month passed so like damn quickly, korang tak rasa? so what? saya rasa :3 Ouh, tadi kat sekolah, bersalaman dgn semua cikgu, em, serious terharu..heeeee, dapat peluk cikgu :D Like seriously, *takhabishabis serious, yela, nanti korang ingt saya mainmain* Hehe, tadi lepas bacaan Yassin, semua kumpul kat tapak perhimpunan dan bersalaman dgn cikgu..well, personally, i love the atmosphere..rasa tenang sangat.hehe. tgk murid bersalaman dgn cikgu, bergurau senda, bermesra-mesra, bermanjaa..what? hahaa. too exaggerated aitee? haha..but you get the gist, ritee? haaa, like so-so lahh. I just love it..kalau tgk dari jauh mcm..wahhhh..hehehe. okay, *TERover feeling* hehehe. I juz wanna wish SALAM LEBARAN. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN! HEHEE, walaupun belum lagi nak Raya, tapi saya takut tak sempat nak beritahu. hehe..sebab nanti balik kampung, tak boleh online..hehe. kalau ada kesempatan boleh ler. Kalau tak habis puasa, takleh rayaaaa.haha :P


Saya nak buat pantun!

Satu hari di hari raya,
Dua hari di hari raya,
Tiga hari di hari raya,
Empat hari di hari raya,
Selamat Hari Raya

ERKK, pantun apa entah -.-

Ni saya jupa dari laman sesawang..haha. skema gilerr xD

betik is papaya
rock is batu
sket lg nak raya
bagi la kad satu

this is kulit kerang
fish the ikan puyu
I cakap terus terang
I nak duit raye dari u

Amboi. haha xD

Okayy, ni ada Lagi xD
"Sir lump mad hurry rare year ideal fit tree moo lee year, ma half za hair bar teen two loose dairy hearty young eek class"

"Sorry... I baroo ball leadk dairy London"

**Well, it supposed to be Selamat Hari Raya Aidilfitri Mulia, maaf zahir batin tulus ikhlas dari hati yang suci.

Cukupah kot sampai di sini, lagi bnyk, lagi mengarot kang. hehehe. saya nak mintaaak maaf kat sesiapa yang saya pernah buat silappp..hehe..mesti bnyk kan? manusia mana boleh lari dari buat kesilapan, jalan je boleh..hahaa..mintaa maaf k? :) Raya ni marilah kita bermaaf-maafan. Memetik kata2 Shea, I really dont mean to hurt anyone in any way. Forgive me if I did, come`on! Forgive me for al my wrongdoings, Its raya btw :P


Happy Eid Mubarakk!
Salam Walfaizin
Love, me.

Wednesday, August 24, 2011

im just me.

Assalamualaikum. erm, today and today, I realized that ima hot tempered person. YEAHHH. I guess thats awesome! HAHA. teruk -.- thats even worse than worse. Okay, I must admit that ima hot tempered..bla bla bla. enuf talking bout dis. How was your day, readers? Me? I cried at school..hahaha. manjaaa kan? I tot that I promised myself not to cry at school after that incident. Hahaha, tapi, dah ternangis..like so what? Saya manjaa? BIARLAH. None of your business. MYOB kay? Please. And, one more thing, terima kasih kerana buat saya sedar yang saya mmg panas baran. Sometimes, our own bestfriend doenst know us..WE, US, OURSELF, ME, MYSELF never understand our feelings sometimes and being a youngster, its hard..really hard to control our emotional from getting rise. haha. *ayat mcm benda* So, yeah..from now onwards, I want to lower down my ego or hot tempered and I will try to be the best not only for me, but to people around me. I am so sorry, truly deeply from my heart. *eceh* And just pleasee, dont be annoying :P ITS SUCKS TO THE CORE. walao. I hate annoying people yet, I love being an annoyer and making`em annoyed me cuz I am annoying. ERKKK, apa ni? Hey, one more thing, there is no such word as annoyer! :D

Love, me.

Tuesday, August 23, 2011

Pretty Little Liars!

Assalamualaikum. I've been following this series on 8tv and this movie is so damn epic. haha. drama giler ok! Tapi, plot cerita ni mmg terbaik wo! Phewww, If im not mistaken, I watched this movie since the beginning of this year, and tak habis2 lagi..serious, cerita ni mmg best..its about relationship, friendship, family..senang cerita all in one! Haha, dan, disebabkan, tak sabar nak tunggu cerita ni habis, sy pun surf internet and terjumpa ni..and I was like...serious weyh, cerita ni mmg best! Ending dia pun epic kot. YEAY, and that is why I prefer english movie, cause its enjoying..bukan nak kutuk drama melayu ke apa, but..alahai....nangis nangis nangis..bosan :) SO, I FOUND THIS and amik keputusan nak share..tak kira lah korang tgk ke tak, but make sure tgk kalaupun dah tahu ending dia..haha..I seriousy cant describe this series, its so damn damn damn damn my favourite *amboi* hahaha..after gossip girls tu, best tau cerita ni..


Alison has a twin sister named Courtney. Courtney has a history of pretending to be Ali since she has a mental issue, and she stays at a hospital which is why we never hear of Courtney. So one day (the day the girls try to steal Ali's flag), Courtney is home because she is switching hospitals, and Ali is up in her room. Courtney comes and befriends Aria, Spencer, Emily and Hanna while Alison is in the house. Mrs. Dilaurentis mistakes Ali for Courtney and takes her to the hospital. When Ali tries to tell her mom she is Ali, her mom thinks it's just Courtney pretending to be Ali again. So, Ali then spends some time in the preserve that Hanna stays at in the series which is how Iris knows Ali who she thinks is Courtney. So, this whole time Courtney is friends with the 4 girls who they think is Alison but it's not.

Saya share ni je la eh? haha..kang tak best pulak kalau korang dah tau ending dia? kan? 
Well, cerita ni based on novel tau..wuuuu! NAKKKKKKK!

So, jgn lupa k? Pretty Little Liars - 8tv - Monday - 2230pm
Hahaha, saya berkenan sungguh dgn English teacher dalam cerita ni..Mr Ezra Fitz, handsome and very the gentleman. woooo :) SUKAAA!
Some photo review

Ni la Ezra Fitz tu :P


Alahai ;)

See all the ladies? haha..one of the reason I love to watch this series..they a re all so gorgeous.
Saya suka watak Spencer! She is dropdeadpretty!


Jangan lupa tgk kayyy? hehehe..cepat! Before final episode! :)
Am in love with the soundtrack too! The Pierces - Secrets! Dgr la, meremang bulu roma :P


Love, me.

Say hello to freshie

Assalamualaikum. Hye! HAHA. Freshie? nahhhh..its about my blog. I've changed the background and..obviously, everything started to change..Im a lil bit of regrets. Yes, I do love the old background. But, this thing is stressing me out. Im just gonna shut and keep on with the new. I hate the colour! I dont even know why did I chose it. Kay. bye.


Love, me

Thursday, August 18, 2011

Lovey dovey


Sayang,

I got a lot of things
I have to do..
All these distractions
Our futures coming soon
We're Being pulled a hundred different directions
But whatever happens I know I've got you

Your on my mind your in my heart
It doesn't matter where we are
It'll be alright
Even if we're miles apart

All I wanna do, Is be with you be with you
There's nothing we can do Just wanna be with you
Only you
No matter where life takes us nothing can break us apart..
You know its true
I just wanna be with you

(Be with you)

You know how life can be
It changes over night
Its sunny but raining, but its alright
A friend like you..
Always makes it easy
I know that your kidding me every time.

Through every up through every down
You know I'll always be around
Through everything you can count on me..

All I wanna do, Is be with you be with you
There's nothing we can do Just wanna be with you
Only you
No matter where life takes us nothing can break us apart..
You know its true
I just wanna be with you

I just wanna be with you...

Hahahahhaha. apa?
Huduh? Tahu doh -.-
Nmpk gloomy. wowowooo


                                                                                                                     Love, me.

Wednesday, August 17, 2011

going gaga on iftar :)

Assalamualikum, hello peeps. hows ur Ramadhan so far? Me? yeahh. great. good. Iftar last Saturday was finger and feet licking. haha *Astaghfirullah* YEAH. For the first time of my life, 16years of my life, berbuka puasa dgn kawan2! HAHA. okay, hyper sgt -.- Ya ya ya..haha. yes, berbuka puasa di Sara Thai Kitchen, hell yeah. takyah nak jealous lah kan? kita org mana ada duit nak berbuka kat hotel bagai..lambat lagi..tunggu si dia ajak lah. hihihi. Oh Bambo -.-

Hehehehe, mulaa2, kumpul kat padang, haha. YES, siapa yang tak tahu padang tu apa? Meh la dtg Kuantan. YES, famous tau padang ni...sbb ada Bazaar Ramadhan -.- TAPI! Kita org tak buka kat situ. hahahha. tak best. tak tahu nak mkn apa. dah bnyk sgt choice and hectic. duhh, pening kepala duduk situ..then, ramai yang takboleh buka kat situ, apa lagi. HEADING TO SARA THAI KITCHEN AFTER MAGHRIB PRAYER. hehehe. mula berbuka minum air...then, solat dulu kat Masjid. Ahamdulillah. Anak sape la ni? haha. YES, solat kat masjid, penuh..haha. takdelah penuh sgt...yes, and one of my friend, Najwa nama dia. apa punya minah la dia ni..dia ni mmg, senget sikit..org tgh dok sedap solat, boleh dia pergi jerit dlm tempat solat tu..repeat! TEMPAT SOLAT! tu panggil Cikgu cikgu! And guess what? semua pandang. Astaga..tyme tu mmg malu gila la..agak terlopong gak mulut sy sbb terkejut...lawak doh..dah lah kuat jerit -.- Dorang mesti ingt, apa la budak2 ni...hahhahaha...well, act dorang jeles kot sebenarnya. Sbb dorang tak dpt jumpa cikgu dorang dalam tu. ahahah *taksabet* YES, dah solat tu...semua nak pki shawl..then, Shahida pun tolong pki shawl..hahaha. keakarlahh..Mula2 Jannah tlg ajar, habis kepala Farzana ditonyoh nya...hahahahahha..Jannah ajar punya la berejam -.- *takdelah smpi jam* hahaha. Selok kita org dlm Masjid..jakun lah kot..then, jalan kaki pergi Sara Thai. ada lah dalam 3km...takdelah jauh sgt..haha. Huhuhahauhuhaha tepi jalan mcm org gila -.- First time dapat keluar malam. heheheheheh. samapi ada yang terduduk tepi jalan..Jannah buat perangai montey dia..haha..lucu :D
Dah sampai Sara Thai tu, diri depan Restoran tu, dah masuk, keluar balik..mcm tak confident aje..org tgkkk..dah lah rombongan 9 org. haha..then, masuk jela apa lagi..cari tmpat duduk, order.hahaha. kita org paling kecoh dlm restoran tu..mmg best gila! TAKTAHU NAK CKP APA! Tgkp gambar tgkap gambar..waktu order tu, hahahahahaha...itu nak ini nak..then Shihida kata, jgn la order bnyk sgt, nanti membazir..saya buat bodoh aje..hahaha..lapar gila kot..dah order, kita org kira sendiri...hahaha..dorang tanya bawak calculator tak? haha..kita org kira budget sorang dlm rm8..kira murah lah tu kan? Then, lupa nak order ikan -.-
Panggil waiter tu..kita org panggil Abg bang bang bang, PEKAK GILA KOT WAITER TU! Ingt kita org takde duit ke nak bayar? haha. dia dtg buat muka bengang. cool sgt ke? jgn perasan k? Dah lah tak handsome! BOOO~ Order ikan, dia bla~ BENGANG NYAA! Sabor jela -.-
Then, nak cedok nasi dalam pinggan, guess what? Jannah buat tumpah nasi...hahhahahaha..terbalik menda letak nasi tu..lawak doh...semua pandang..malu gila tyme tu..hahhhaaha...boleh pulak dorang g kaut balik nasi tu..hahahaha...tapi takpe, jatuh atas meja je kot..kelakarlah dorang ni..tak boleh berhenti ketawa..and and and Im laughing while updating this post* Hahaha. yes, then makan....OMGGGGGG! Pinggan Jannah penuh gila...I mean it like seriously *okay, bnyk sgt ckp pasal Jannah*
Jom view picture :D
Inilah Jannah yang mereng tu..tgk dia pose pun tahu kan kan kan?
 HAHAHAHHA :D
Farzana, Me, Nina

Steam Asam Boi Fish..this was an A+

Fatin, Amira, Sarah.
Triple cutie fellow

Me and Nina, mata Nina mengancam. hahaha
Again :D

Jannah and Fatin ;D

Najwa and Top-model to-be :D *Shedalisa*

Saya, Farzana and Najwa! :D

Jannah, Fatin anddddd Mirah ;D

Saya..gambar ni mmg mengelirukan!


Ladiessss again :D
ME AND FARZANA -.-
Hahahahhaha. sorry for the TOO-MUCH-OF-PHOTO. Oh they are so awesome! HAHA. Walaupun baru tahun ni rapat, rasa mcm dah lama :D
Thankyou! Ok. like seriously, sy dah tak tahu nak tulis apa :D
Terima kasih atas layanan yang diberikan oleh sara thai :P
Thanks to Shahida, Farzana, Jannah, Najwa, Nina, Fatin, Amira Atiqah and Sarah :)
Oh, aha, lupa lupa..Farzana cerita dorang jumpa org gila. kesian Pak Cik tu :(
Dorang dgr Pak cik tu kata...Hari ni aku ada appointment..
Dan, sayaaaaa.. burst out loud! AHAHAHA. Then, baru teringt, tak baik ketawakan org wooo..saya ni jahat! :'(
Hehehe, maafkan saya ye Pakcik :)


P/S: Flavour Love, bila nak berbuka sama2? mcm takboleh je kan? ;) RINDU :*


                                                                                                                     Love, me.

Tuesday, August 16, 2011

releks sebentar mau promote blog anda

Well, Assalamualaikum!


Thanks to Syasyabira Anis's blog sbb post pasal benda ni. heeee :D
Releks sebentar, sila promote blog saya! :D
TERIMA KASIHHHH!

Friday, August 12, 2011

Ramadhan...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

                                                                                                                  Love, me.

Monday, August 8, 2011

8 ramadhan and ahead

Assalamualaikum. haha. ya ya..8 Ramadhan baru nak update..actually, tak tahu menda apa nak update..kalau update pun, bukan ada org nak baca. alahai~ HAHA, kesian kan? Erm, tadi dah lah tak pergi tusyen. Ibu ingt tusyen pukul 5! -.- Padahal, pukul 4! So, tak pergi..lalalala..rasa rugi..dah lah subjek chemistry..kalau subjek addmath tu tak pela jugak kan? haha. Saya pun tak tahu kenapa saya begitu membenci addmath..sebenarnya tak benci pun..haha..cuma, kalau dah selalu FAIL, saya dah penat dan letih dan bengang dan bosan! *cakapmcmdahberusahasehabismungkinje* HAHA. kan?? Ni baru form4! Masuk form5 nanti..Ya Allah, mcm mana lah agaknya ye..ingt nak drop! Ni la masalahnya, sekolah saya ni mewajibkan semua pelajarnya mengambil subjek ini, kalau taknak amik, YOU BOLEH GET OUT FROM THIS SCHOOL! Amik naa :D Kalau saya keuar dari sekoolah tu, nak pergi mana kan? haha..so, kesimpulannya, berusaha! USAHA TANGGA KEJAYAAN! Amboi -.- Apasal tangga? kenapa bukan eskalator? hmmm..*dia dah mula mengarut* STOP ME! :D Eskalator la kan? Zaman dah maju..Dunia kini dah begitu maju dek zaman pembangunan dan modenisasi yang kini semakin ligat seiring dengan arus teknologi..cliche? ahh..cliche tak cliche..saya dah mengarut apa entah..inilah akibatnya takdek idea nak tulis apa.. T.T
Oh and yes, tadi kat sekolah ada games baru which they called it as James Bond 007. HAHAHAHHAA, lawak gila main game ni..malas nak tunjuk instruction..dah lama nanti, feymes lah game ni..hahaha. lagi satu..INDIANSBAB..entah..taktahu mcm mana nak eja..mmg enjoying gila..hilang jap ngantok lepas waktu Fizik yang begitu membosankan itu -.- Apa pasal skema semacam penulisan hari ni? AHHHHH IYAAAAAA! Esok ujian lisan bahasa melayu! TAK HAFAL LAGI. HOMAIGOD HOMAIGOD :OOOO *gedik kan?padahalsebenarnyachillje*

Very the oily face. ada I kisah? tak~ HAHA xD
Taktahuapamotifgambarni..
Kenapa senyuman saya terlalu lebar? ;O
                                                                                                                     Love, me.


Monday, August 1, 2011

weeeeee :)

Assalamualaikum. Alhamdulillah. hehe. dah habis puasa! :D WAITT-A-MINUTE! Dah habis puasa....satu hari. hehe. satu hari je kan? 29 to go! Chaoyok chaiyok. Tahu tak, sebenarnya sy lapar tau tadi. haha. pergi tusyen muka tak bermaya je. takpe, teruskan! HAHA, rugi lah kan kalau tak puasa. Tapi selalunya puasa tak cukup 30 hari kan? hehhe. bagus lahhh. berbuka tadi mkn mkn mkn...mkn nasi. Yeahhh..started with kurma and end it with BURPPP! Alhamdulillah :P HEHHEHE. Apa la yg saya mengarut tak sudah ni -.- Dah lah tu. hari ni tak pergi terawih. weeeee. hwork tak siap..walaupun hari ni cuti -.- TAHNIAH ALOR AKAR! Anda sgt prihatin kerana bagi cuti kat pelajar. EEEE, tak sabar nak rayaa!! Nak mkn rendang, nak mkn kuih raya, mkn lemang, ketupat. tak sbr jugak nak.......duit raya. hehee ^^ You know what, saya ada satu Aunty yang diva la konon sgt ni kan. *nyampah I you..auntie yang so called mak-datin-yang-fake-nak-dapat-gelaran-datin-tapi-tak-dapat-and-suka-ckp-besar-dia-fikir-dia-sorang-je-yang-kaya-dlm-dunia-ni. haha. HAMEK KAU! Astaghfirullah Al-Azim! :) Saya tanya dia..Nak duit raya! Tahu apa dia ckp, No, takboleh bagi duit raya sbb ******* taknak duit raya ni jadi kemestian bila dtg rumah org waktu beraya...tak elok. whatthefactor? durrr! Dah kaya, setakat rm1 tu apa la salahnya nak hulur2 sikit -.- Apa2 jelah. Dpat duit raya sape kata tak elok? haaaaa? Cuma kalau mintak duit raya je tak elok! -.- Kay, jgn baca, sy mmg suka mengarot! :)
P/S: Korang perasan tak? Hari ni 1st August! Wahhhhh. haha..dah masuk bulan lapan :')
Lagi 4bulan, habis lah tahun ini. ermmmm

Haaaa, mcm muslimah tak? huahuahuahauhau 
*amboi, terok benor ketawa.
Haha, ni saja je pki. kebosanan :)



                                                                                                                     Love, me.