BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, September 8, 2011

Trend?

Assalamualaikum. wahh..dah lama tak update blog. heee~ Actually, malas lah :D Pasal raya? next next next post la eh? heee :D Well, the title says it all. Trending. Saya nak tanya sikit, kenapa korang pki shawl? haha. nak ikut trend? kan? JAWAPAN MMG O-YE! Mcm saya gak -.- Haha. dan yang paling bagus adalah, org yang tak pakai tudung sepanjang hidup dia pun, dah mula berjinak-jinak dgn shawl. thats good. keep it up! Tapi, jgn hangat hangat tahi ayam je. pui, kalau begitu baik tak payah! HAHA. InsyaAllah, first time pki shawl, maybe sebab ikut trending, tapi dah lama lama lama nanti, InsyaAllah, kita akan pki kerana Allah..Alhamdulillah..just please, jgn main-mainkan Islam, sekejap bertudung, sekejap tak..hehe..thats sucks! And to me, bila nmpk perempuan pki shawl mesty jeles! WOAHH! Pengakuan -.- Bila tgk dorang pki, mcm mende tu mmg betol2 lekat kat kepala. bila sy pki, mak aihhhh, kalau boleh nak gam je shawl tu kat kepala. HEHE. Tapi selalunya sy pki tudung bawal, mmg segan gila kalau pki shawl and salah pki, and hasilnya buruk, and org tgk - mcm lah dia pun reti pki. wahahaha..tak baik betol. Saya kalau tudung bawal sy akan amik warna hitam atau putih..wahahaha..smpi ibu saya akn membebel, takde warna lain ke?? Asyik2 warna dull. Dah warna tu je yang seswai dgn saya...haha..diskriminasi betol. Tapi takpe, saya redha je, Disebabkan kulit muka saya yang gelap ni! Saya takut untuk mencuba warna2 yang terang, huhuhuhu..akan menampakkan lagi kegelapan kulitku ini. tak sukaaa! Tapi, saya nekad, saya akn pki jugak shawl yang warna-warni tu! TAK KIRAAA! Nak jugak! Buat apa beli kalau tak pki?! KAN? HAHHAHA. Saya suka la tgk kawan2 sy pakai shwl. Nmpk cantik and kemas gila ok! Dorang lilit mcm senang je. saya lilit mcm nak 30minit depan cermin -.- Pecah gak cermin tu karang! Haha, pathetic gila kan? I know. Jadi, kepada sesiapa yang dah mula pakai shawl tu, keep it up! Entry ni bukan untuk kutuk sesape pun, so please, no butthurts ok! Jap, satu soalan, salah ke kalau kita pki tudung ikut trend?? Yang bersedia pakai tudung bawal, tukar shawl, yang tak pki tudung jadi bertudung? kerana TREND? Opssss, jgn cepat menggelabah, tak salah kan kalau kita jadikan trend ni sebagai platform untuk kita menutup aurat? hehe..Ada jugak baiknyaa kalau bertudung ni jadi TREND. so that, semua akan mula bertudung. tak ke bagus tu?! :D

P/s: Tapi yang saya peliknyaa, org yang tak bertudung pki tudung, nmpk cantik gilaa..lebih2 lagi kalau yang try2 nak pki shawl.Sebenarnya jeles sbb saya yang bertudung bawal ni, nak cuba pki shawl, nmpk seriosly, mcm tak seswai je..alahaiii..jujur ikhlas, kata2 ni untuk saya cuz Im seriously loook so messy wearing shawl..takpe..I'll try! :D Best kan tgk shawl? warna dia, striking and catchy gilaa ok. Tapi, yang penting, org yang dah mmg cantik, pki apa2 pun akn cantik, kan? Kelebihan org. Unlike me. ahax -.- BTW, selamat hari raya! hahaha :D


Syukran Jazilan!
Love, me.

No comments:

Post a Comment